zaterdag 4 februari 2017

Minder werken?

Aanvullend op mijn eerdere bericht: de complete uitleg waarom het loonstrookje van januari tegenviel.

Ik speel al een tijd met de gedachte minder te gaan werken. Iets dergelijks is in het onderwijs meestal prima te regelen via deeltijd ontslag of onbetaald verlof.

De personeelsfunctionaris (we hebben echt een hele goede!) raadde aan om een jaartje (deeltijd) onbetaald verlof te nemen en kijken hoe het bevalt. In een tijd van krimp en dus dalende leerling aantallen is het niet verstandig om zo maar een deel van je baan op te geven.

Ik kies dus voor het aanvragen van onbetaald verlof want dit kun je niet zonder meer eisen. Doel is om 4 dagen te gaan werken i.p.v. 5. Ik werk nu 0,96 fte en met 0,16 fte onbetaald verlof kom ik op 0,80 fte = 4 dagen. Werken op 4 dagen is het belangrijkst, wanneer dat ook kan met een hogere wtf (tot ca. 0,88fte) dan vind ik dat prima.

Het gaat me er vooral om meer balans tussen werk en privé te creëren. Wat de financiële gevolgen precies zijn moet ik nog even (laten) uitzoeken. Tegelijkertijd ga ik proberen in een hogere salarisschaal te komen. In het onderwijs zijn er nauwelijks mogelijkheden tot het krijgen van opslag en zijn er een selectief aantal mogelijkheden tot promotie.

Voor de outsiders: in het VO (voortgezet onderwijs) zijn er voor docenten 3 salarisschalen: LB, LC en LD. Binnen elke schaal heb je, volgens mij, 12 treden. Ik hoop dus een schaal op te schuiven. :-)

Mocht ik hierin slagen is het natuurlijk veel gemakkelijker om minder te gaan werken. Mocht de regering toch nog eens werk gaan maken van het verlichten van de werkdruk ga ik misschien wel weer meer werken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten