De volgende quote zou van Paul McCartney zijn:
"Als slachthuizen glazen wanden hadden, dan zou iedereen vegetarisch zijn."
Los van de ogenschijnlijke taalfout (vegetariër i.p.v. vegetarisch?) klopt het natuurlijk niet. Altijd zullen er mensen zijn die het slachten doen, dus die zullen er niet minder vlees om eten. Ook verwacht ik dat er minder huizen gebouwd zouden worden rondom deze glazen slachthuizen en dat er minder verkeer langs zal gaan. Om het maar niet te hoeven zien. En als je wel vis eet, dan ben je toch geen vegetariër? Hobbyvissers heb ik nooit begrepen maar een vis aan de haak slaan met als doel je volgende maal te zijn, dat snap ik. Ik zou het niet leuk vinden maar een vis de kop afsnijden en vervolgens fileren zou ik wel kunnen.
Een betere stelling: er wordt alleen vlees gegeten wanneer je het dier zelf geslacht hebt, of ernaast hebben gestaan. In vroegere tijden was de connectie tussen leven dier en voedsel veel meer aanwezig en dat dit nu extreem veel minder is dat lijkt me inderdaad geen goede ontwikkeling. De hoeveelheden vlees die we in de "ontwikkelde" landen consumeren is ongezond, voor zowel onszelf als de planeet.
Nou, tot zover deze bespiegelingen. Een fijne woensdag en denk eraan: straks bij de lunch is de week alweer op de helft!
(Ik hoop uiteraard dat jullie werk hebben wat dusdanig bevredigend is dat je er niet zo in staat. ;-) )
De koe is geschapen om melk en vlees voor de mens te produceren. Een koe eet en herkouwt de hele dag gras. Ik zou mij schamen als ik de koe voor niets liet werken!
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook in India op vakantie geweest. Daar is iedereen vegetarisch en je ziet het gevolg. Er zijn geen koeien en geen schapen, de mens heeft als een sprinkhaan alles voor zichzelf opgeëist.
Wat een onzin! Een koe is geboren, net als de mens. Omdat de mens net wat slimmer is dan de koe, is de koe de pineut en wordt opgegeten. Maar daar is ze niet voor geschapen. En in India zijn koeien zat, maar die zijn daar heilig en worden niet opgegeten. Die hebben het beter voor elkaar. En dan ben ik nog niet eens in India op vakantie geweest.
VerwijderenPfoe, dit lijkt clickbait, maar ik hap wel even:
Verwijderen* Waar baseer je erop dat koeien geschapen zouden zijn? (Of dat er überhaupt iets geschapen is?)
* Waar baseer je het op dat, ALS de koe inderdaad geschapen is, ze ook een specifiek doel zouden hebben?
* Waar baseer je het op dat, ALS de koe inderdaad geschapen is EN ze met een specifiek doel geschapen zijn, dit doel dienen als voedsel voor homo sapiens zijn?
* Hoe kom je erbij dat koemelk voor iets anders geschikt is om een kalfje gezond 1 jaar ouder (ja echt maar 1 jaar) te laten worden?
* Ik werk en eet ook elke dag, ga je mij ook opeten?
(Een koala doet niet veel meer dan eten en bijkomen van het eten. Wil je die soms ook op het menu zetten?)
* Als je werkelijk in India was geweest was je gestruikeld over de koeien die daar immers een heilige status hebben.
* Hoe kom je erbij dat alle Indiërs vegetarisch zijn?
* Waarom denk je dat veel Indiërs geen vlees eten? (Hint: vlees is meestal duurder dan overig voedsel.)
Tijdens het typen van je laatste zin was je vermoedelijk dronken? Nou, hoe dan ook heb ik weer even gelachen. Misschien dat je nog reageert maar ik verwacht het eigenlijk niet.
Sowieso een fijne avond!
In India is een koe inderdaad heilig, maar er zijn er niet veel van. Indiërs eten geen vlees omdat zij zichzelf zo vaak hebben vermenigvuldigd dat al het beschikbare voedsel nodig is voor het voeden van de mens. De hoge vleesprijs is hier een gevolg van.
VerwijderenSinds een paar jaar drink ik rauwe melk. Ik ben er van overtuigd dat dit goed voor mijn gezondheid is. Mijn gebit heeft nog nooit zo goed gevoeld.
Twijfel over hoe een koe geschapen is lijkt mij redelijk. Het is in ieder geval wel zo dat het aantal koeien afhangt van de menselijke behoefte. Als een vleeseter vegetarier wordt, wordt de koe die hij normaal geconsumeerd had niet meer vervangen.