woensdag 2 oktober 2024

Aflossen met boete

De digitale omgeving van mijn hypotheekverstrekker krijgt de laatste tijd wel eens een update. Nu zag ik net een optie om in te zien wat de situatie is zou ik de hypotheek volledig willen aflossen.

De hypotheeksom is vandaag nog €30.861,02 wat net iets meer is dan de boetevrije som van €28.500 (15% van €190.000) en eerder dit jaar had ik daarvan al €490 benut. Zou ik het geld hebben (dat is helaas niet zo) en ik zou de hele boel vandaag gaan aflossen bedraagt de boete €3,08. Nou, da's niet al te heftig meer haha.

Oe! Bij het doen van een extra aflossing zijn er zowaar 2 knoppen verschenen: "Lager termijnbedrag"" en "Kortere looptijd" hoe handig! Fijn dat de A.S.R. EINDELIJK meegaat met de technologie van de 21e eeuw. :-)

Wauw, het wordt nog mooier! Er is zelfs een heuse tool die de gevolgen van elke soort extra aflossing voor je berekent. Komt mijn enthousiasme een beetje over?! Echt heel grappig dat dit ineens allemaal mogelijk is en natuurlijk leuk te merken dat de getallen precies kloppen met die uit mijn eigen Excel bestandje. Nee, misschien zelf beter want het lijkt alsof de correctie t.o.v. op welke dag van de maand je extra aflost niet meer achteraf plaatsvindt maar direct wordt meegenomen. Dat is super en daar kan ik niet tegenop haha.


Daar komt ie

Nou, voor het 10-jarige jubileum van de hypotheek komt hier weer eens een extra aflossing ter looptijdbekorting met 8 maanden, waarbij de maandsom gelijk zal blijven aan die van deze maand (€301,50) waarbij de geschatte rentebesparing voor de resterende looptijd ca. €425 zal bedragen. Hoppa!

Zelfs de iDeal betaling gaat soepeler, ik zeg: ASR is goed bezig!

Fijne woensdag!

 

dinsdag 1 oktober 2024

Stookseizoen begonnen!

Nadat het eergisteren al een tikkeltje fris in huis was, was het gisteren best een beetje koud. Gewoon een trui aan en een beetje in beweging blijven en wat is nou één dagje afzien?

Vandaag de thermostaat voor het eerst sinds... lang geleden weer eens een stukje naar rechts gedraaid, naar 19,0 °C. Ik vond het al snel te warm dus ik heb er maar 18,5°C van gemaakt haha.

De vloerverwarming sloeg ook aan dus het apparaatjeschakelaarding doet ook wat ie zou moeten doen.


Sollicitatie

Hiervan een week niks meer vernomen maar zojuist was wel de €36,80 reiskosten bijgeboekt op mijn rekening, da's dikke prima. Mochten ze toch nog contact opnemen denk ik niet dat ik het ga doen. Hangt er een beetje van af wat ze in gedachten hebben en hoe concreet ze zijn.

Ook is de kwartaalrente bijgeboekt: net geen €100. Ook weer leuk meegenomen :-)


Nou, even verder met opruimen want hier wordt vandaag schoongemaakt.

Fijne dinsdag!