donderdag 21 september 2023

(nog geen) Herfst

Het begin van de herfst en sowieso van elk volgend seizoen kan, volgens mij, op een drietal manieren vastgesteld worden:

  1. Weer technisch / biologisch: alhoewel de temperatuur even onder de 20°C is gedoken en er wat buien zijn geweest en wind wat aantrok ziet het ernaar uit dat het komende week nog best aardig nazomers weer zal zijn. Verder zijn vrijwel alle bomen nog groen dus voor mijn gevoel is het nog geen herfst.
  2. Weerkundig: die begon 3 weken geleden al op 1 september jl.
  3. De astronomische herfst: die begint pas overmorgen, om 8:50 uur om precies te zijn.
Overigens is de eerste definitie geheel door mijzelf bedacht en zijn alleen de andere twee officieel.


Nieuwe baan

Komende week begin ik met mijn nieuwe baan en qua spullen (laptop, sleutel, foto's) heb ik de meeste dingen wel. Planners nog niet maar het toeval wil dat er dinsdag een sectievergadering is ingepland: handig. Als het aan mij gelegen had was ik trouwens deze week al begonnen maar niet alle molens malen even snel. Het grootste probleem lijkt bij de roosterkamer te zitten, nou ja. Ik snap de situaite wel en maak me er ook niet druk om. Ook niet om het feit dat leerlingen deze week herhaaldelijk voor nop bij "mijn" lokaal stonden omdat ik al wél in het rooster sta.

Het komt allemaal wel prima uit want v.a. morgen ga ik voor de laatste keer in 2023 twee nachtjes kamperen en een klein festivalletje bezoeken. De geboekte vakantie eind oktober kan ook doorgaan dus och och, ik heb het zo slecht allemaal niet. (En de nieuwe CAO is ook niet verkeerd.)

Bij het ophalen van de sleutel etc. werd ik vandaag voorgesteld aan wat collega's en ik geloof dat ik nu lid ben van de docentenband haha. Op zich heb ik er wel zin in en het aangeven van grenzen gaat ook uitstekend: geen groepsapps van het werk en geen apps op mijn telefoon waar leerlingen en ouders mij zouden kunnen benaderen. Er zijn genoeg andere manieren om me aan de veren te komen. :-)

Nou, geniet nog even van de zomer want die duurt nog 2 dagen of wat langer, afhankelijk van je definitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten