zaterdag 18 april 2015

Excel bestand gedeeld

Als het goed is kan iedereen die dat wil via deze link nu het excel bestand bekijken en dowloaden.

Dit is de eerste keer dat ik een bestand deel op deze manier dus graag hoor ik of het gelukt is of niet.

Even voor de duidelijkheid: ik heb mijn hypotheek op 16 okt 2014 afgesloten en voor de maand oktober heb ik alleen rente betaald. Vandaar dat het begin van het aflossen pas in november begint.

Overigens kwam dit toen voor mij ook als een onprettige verrassing.

De rente is laag en blijft zakken, en toch betalen we met zijn allen nog te veel volgens Vereniging Eigen Huis.


Zo, en nu maar eens naar buiten! Werkelijk prachtig lenteweer!

5 opmerkingen:

 1. Deze had ik gemist. Hartelijke dank alvast. Ik heb 2 verschillende hypotheken met een verschillende rente. Kan ik die ergens samenvoegen? Dit is omdat ik over het nu nog kleinste deel toen geen personeelsrente ontving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan. Ik denk dat ik elk hypotheekdeel in een apart tabblad zou doen. In een derde tabblad kun je de boel laten optellen. Wellicht ben je bekend met de mogelijkheid om in Excel naar andere tabbladen te verwijzen binnen hetzelfde bestand? Verder weet ik niet of je beide hypotheekdelen lineair of van een andere vorm zijn.

  Sowieso zou ik de minst gunstige hypotheek als eerste aflossen. Hieruit volgt dat deze lasten dalen en dat je dat vooral wilt bijhouden. Zo gauw deze geheel is afgelost kun je je aandacht richten op het 2e hypotheekdeel.

  Ik weet trouwens niet zo snel hoe ik een rekenformule zou kunnen maken voor een annuïteitenhypotheek.
  Van nog andere hypotheekvormen heb ik al helemaal geen kaas gegeten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb twee aflossingsvrije. De 1e hypotheek is nog 13.340 en van de 2e moet nog 39.000. Het overige deel van de 2e wordt op het einde van de looptijd middels een depot afgelost. Echter alles wat in de tussentijd meer wordt afgelost vinden wij op het einde dan terug als spaargeld. Dus 39 moet en de rest is vrijwillig. Ik ga eens proberen te spelen met je excel deze meivakantie.

   Verwijderen