vrijdag 15 mei 2015

Google hypotheek en stijgende rente

Omdat de komende tijd hoogstwaarschijnlijk erg druk gaat worden en ik toch nog e.e.a. wilde delen vandaag 2 berichten achter elkaar.

Het gaat binnen korte termijn mogelijk worden om via google een hypotheek af te sluiten!

In Groot-Brittanië al aktief: Wat doet Google in de UK op hypotheekgebied? Eigenlijk niet eens zo heel veel nieuws. Google vergelijkt hypotheekaanbieders op basis van een aantal door jou ingevoerde criteria:
  • Hypotheekbedrag
  • Waarde van je huis (schatting)
  • Doel van de hypotheek, bijvoorbeeld kopen of oversluiten
  • Of je wel óf niet wilt aflossen
  • Binnen hoeveel jaar je wilt aflossen
Nadat je jouw gegevens hebt ingevoerd, toont Google je de hypotheekaanbieders, de hypotheekrente, jouw maandlasten en de eenmalige kosten van de bank of aanbieder. Door te klikken op ‘Next’ brengt Google je naar de website van de bank of hypotheekaanbieder.
Google houdt er rekening mee dat je misschien toch liever eerst advies wilt, en niet direct bij een bank terecht wilt komen. Daarom biedt Google je ook de optie ‘Speak to an advisor’, waarmee jij direct in contact kunt komen met een adviseur in jouw regio.
Voorlopig is oversluiten voor mij niet interessant maar wellicht over een jaar of 2...?

Dan de renteverhogingen van de afgelopen tijd: het is even spannend voor degene met een variabele rente. Was het een kleine fluctuatie of gaat de rente weer langzaam in de lift? (Snel in de lift ligt niet in de verwachtingen.)

Wie hebben de rente de afgelopen week verhoogd?

Misschien binnenkort toch maar 5 of 10 jaar vastzetten?
Heb jij momenteel variabele rente en ga je nu ook denken over vastzetten?Geen opmerkingen:

Een reactie posten