dinsdag 1 november 2016

WOZ voormelding

Heeft u hem ook al binnen? Ik doel op het bericht dat je vanaf vandaag (1 nov) je voorlopige WOZ-waarde van 2017 op kunt vragen?

De website http://www.voormeldingen.nl/ is gebruiksvriendelijk en achtereenvolgens komen voorbij:

 • Objectgegevens - die leken me allemaal te kloppen
 • Staat van het object - hier kun je aangeven hoe oud de badkamer en keuken ongeveer zijn en hoe het staat met het schilderwerk
 • Onderbouwingen - Gegevens van 3 verkochte woningen in de buurt worden, inclusief de koopsom, vermeld
 • Akkoord WOZ waarde - Hier staat de voorlopige WOZ waarde 2017 vermeld, en deze blijkt met 5,47% gestegen te zijn.
Ik ben hiermee niet akkoord gegaan. Ik zie geen enkele reden waarom ons huis in een jaar ineens €11.000 meer waard zou zijn.

De 3 vermelde woningen gingen overigens van de hand voor €185.000, €195.000 en €187.500 dus hoe die ervoor kunnen zorgen dat ons huis van WOZ €201.000 naar €212.000 zou moeten stijgen.... Nou, ik ben benieuwd. 

Een hogere WOZ leidt wel eerder tot een lagere LTV waardoor oversluiten naar een lagere hypotheekrente eerder aantrekkelijk wordt maar ik vermoed dat ik dan ondertussen het geld al dubbel en dwars kwijt ben aan hogere belastingen.

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. bedankt;-) Helaas is het van belastingkantoor Twente, dus de vlieger gaat niet op voor mij.

   Verwijderen
  2. Nou ik zie geen inlogmogelijkheden op de site...

   Verwijderen
 2. op https://www.wozview.nl/ kan je wel de oude woz waarde zien, ook van huizen in de buurt bijv ;) maar waarschijnlijk kan bijna iedereen het via de belastingdienst oid zien. wij hebben dit jaar gekocht in februari, dus konden het nog niet zien. via deze site nu wel. maar is nog een oude woz waarde. ben benieuwd naar de nieuwe idd

  BeantwoordenVerwijderen