woensdag 1 maart 2017

Kink(je) in de kabel!

Crowdfunding


Vorige week kreeg ik het volgende mailtje van de klantenservice van geldvoorelkaar.nl:

"Geachte heer,

U bent een van de investeerders in project 009925 | ECO Worldwide. Op 15-2-2017 is Eco Worldwide Group B.V. te Rotterdam door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Medegeldnemers van deze lening zijn S. Lima Holding B.V., PF B.V. en de heren S.J. Lima en P.A.M van de Water, die hoofdelijk in privĂ© hebben meegetekend. De medegeldnemers zijn (nog) niet failliet. 

Eco Worldwide B.V. heeft een bankgarantie van € 40.000,- afgegeven bij de start van de lening. Geldvoorelkaar.nl roept deze bankgarantie nu in om de lopende termijnen te dekken. Ook bij faillissement blijft een bankgarantie van kracht. Wij hebben project 9925 daarnaast overgedragen aan gerechtsdeurwaarder Flanderijn & van Eck om op voorhand de overige verhaalsmogelijkheden te onderzoeken. De termijnen zullen worden uitbetaald tot het moment dat de bankgarantie volledig geclaimd is en wij geen betalingen meer van de geldnemers ontvangen. Van eventuele stopzetting van betaling zullen wij u tijdig op de hoogte brengen.

Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft. Wij zijn bereikbaar op 085-2733465 en info@geldvoorelkaar.nl.
Met vriendelijke groet,

Klantenservice Geldvoorelkaar.nl"

Oei, in de gaten houden hoe dit verder gaat. Even het goede nieuws er uit gehaald:

1) de "geldnemers" van dit project zijn DEELS failliet,
2) voorlopig wordt nog uitbetaald vanwege een buffer (bankgarantie).

Vandaag kreeg ik inderdaad nog gewoon de rente en aflossing van deze maand overgemaakt. 
Het zou wel balen zijn als dankzij het vroegtijdig failliet gaan van 1 project mijn winstmarge voor het overgrote deel als sneeuw voor de zon zou verdwijnen. De totale winst over alle 12 projecten samen zou ca. €582,- zijn. 
Van dit project moet ik nog €443,- terug ontvangen... Wordt vervolgd dus.

Belastingaangifte


Vanmorgen direct de belastingaangifte ingevuld en opgestuurd. Het bedrag dat ik terug zou krijgen is (hoe kan dit?) twee tientjes MEER dan vorig jaar! Gezien het feit dat we een stuk minder (hypotheek-)rente betaalden zou ik verwachten minder terug te krijgen. Vreemd, maar mij hoor je niet klagen. Verder geen bijzondere posten dus, hoe dit kan...? Iemand enig idee?

2 opmerkingen:

  1. Is er niet wat met de schijven gerommeeld? Of heb je een hoger inkomen waardoor je een deel in de hoogste schijf af kunt trekken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet dat ik weet, maar ik herinner me dat "we" er dit jaar op vooruit zouden gaan. Fijn te merken dat dit lijkt te gaan kloppen :-) (Met "we" bedoel ik werkenden zonder kinderen.)

      Verwijderen