zaterdag 8 april 2017

Hypotheekrente NIET lang vastzetten

Hypotheekrente


Op wegwijs.nl las ik zonet een helder artikel met een duidelijke berekening waaruit blijkt dat het langer vastzetten van je hypotheekrente duurder is dan 10 jaar of korter vastzetten. Zeker als je er vanuit gaat dat je niet 30 jaar in hetzelfde huis blijft wonen.

Ik verwacht dat het percentage van de hypotheeknemers dat de rente langer vastzet dan 10 jaar de komende jaren zal gaan dalen vanwege het verplicht aflossen op lineaire dan wel annuïtaire hypotheek.

Aflossingsvrij maar niet aflossen?


Ook zijn er nog veel mensen met een (deels) aflossingsvrije hypotheek waarvan een deel niet aflost. Als je huis ver boven water staat, och, dan kan ik dat nog wel begrijpen. Voor degene bij wie dit niet zo is....ik kan er niet bij waarom er niet extra afgelost wordt. Dat dit voor die mensen wel eens een probleem kan worden wordt door hypotheekverstrekkers onderkend. Die proberen op allerlei manieren de hypotheeknemers te stimuleren te gaan aflossen.

Formule-1


Max heeft na een moeilijk weekend in Australië weer een nieuwe uitdaging voor de boeg. Morgen zal hij de GP van China aanvangen van plek 19 (of in het gunstigste geval van plek 16 i.v.m. straffen van andere coureurs). Potentieel goed nieuws is het weer: er is een grote kans op regen. Of de Red Bull auto van 2017 voldoende grip heeft voor weer een fantastische inhaalrace als in de GP van Brazilië van 2016 valt echter nog te bezien. Max was echter op vrijdag wel direct snel onder natte omstandigheden, we gaan het zien morgen!

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Zeker! Wie niet? Niet helemaal zo spectaculair als Brazilië afgelopen jaar maar het was een zeer knappe race van Max!

      Verwijderen