zondag 26 mei 2019

Examencorrectie

Zo, de eerste correctie zit erop! Na de regionale bespreking van afgelopen donderdag heb ik gisteren nog een aantal vragen opnieuw nagekeken en scores toegekend. Ik ben snipverkouden en niet fit dus vlot gaat het allerminst. Blij dat ik niet eerder ziek werd of misschien komt het wel door de lange uren.

Mijn mavo werk heb ik vrijdag al afgerond en opgestuurd.


Tweede correctie


Hoe nu verder? Mijn mavo en havo werk wordt opgestuurd naar andere correctoren, de zogenaamde "tweede corrector". Die gaat alles opnieuw nakijken en zoekt dan contact met ondergetekende. Met havo/vwo klassen resulteert dit doorgaans in een telefoongesprek van 45 tot 60 minuten. Meestal heeft een tweede corrector er nog wat scorepunten afgedaan of juist gevonden en die bespreken we.
Altijd spannend hoe veel er af of bij gaat. Netto is het, bij mij, meestal maar weinig.

Uiteindelijk bereiken we overeenstemming over alle scores en wordt het werk teruggestuurd. Geen overeenstemming (heb ik nog niet meegemaakt) betekent dat beide schoolleiders met elkaar in conclaaf moeten.

Zelf ben ik ook tweede corrector, van 2 mavo klassen en 2 havo klassen die via een pool aan elkaar zijn toegewezen. Dit kan dus vanuit heel Nederland zijn. Van een van de mavo groepen heb ik het werk al ontvangen: dat is voor vandaag.


Tevreden?


Voor wat betreft de examens zelf ben ik (zeer) tevreden over de lengte, inhoud en moeilijkheidsgraad. Over de resultaten van mijn leerlingen doe ik voorlopig geen uitspraken behalve dat ik tevreden ben.

Wordt vervolgd.....dag van de uitslag = woensdag 12 juni!

1 opmerking: