zondag 24 november 2019

Lief dagboek...

Tijd om weer eens wat te typen, vind ik zelf.


Hypotheekrente


Na de scherpe dalingen van de laatste maanden is alles nu wat gestabiliseerd. Vooralsnog geen heftige stijgingen en voor wat ik er van begrijp zitten die er het komende jaar ook niet aan te komen.


Hypotheek


Het aflossen gaat lekker, wat mogelijk is als je leeft op ca. 33% van je inkomen en de overige 67% gebruikt voor de reguliere hypotheeklasten incl. rente en extra aflossing. De genoemde percentages zijn van deze maand en zijn uitzonderlijk goed. Maar over de hele linie kan ik zeggen dat sinds het hier een eenpersoonshuishouden is de verdeling minimaal 50-50% is.


Werk


Op het werk gaat het best goed! Pas na een (school-)jaar of 2 heb je alles een keer meegemaakt en krijg je echt een gevoel hoe e.e.a. gaat. Als nieuweling (met het hart op de tong) is het soms pittig om met bepaalde, vaak organisatorische, zaken geconfronteerd te worden die soms inefficiënt en onlogisch zijn. De zittende collega's zijn hier aan gewend, zien het niet, overwegen geen alternatieven of missen motivatie om het aan te kaarten. Dat zorg voor druk bij mij.

Vooralsnog ben ik echter zeer positief gestemd aangezien mijn mening in gesprekken niet alleen gehoord werd maar dat er nu al stappen genomen worden om e.e.a. efficiënter te gaan regelen. Iets waar iedereen blij van wordt, want daar gaat het om. Niet om mij alleen of zo.


Verhuizen


Wil ik al verhuizen? Een kort antwoord: nee. Ik weet het allemaal nog niet zo, en da's prima voor nu. Ik kijk wel eens op funda dus ik weet hoe veel woningen er zijn (matige hoeveelheid), hoe duur ze zijn (aan de prijs) en en hoe snel ze verkopen (vlot!).

Sport


Op sportief vlak: ik sla wekelijks een badmintonshuttletje over en weer en verder heb ik een stappenteller aan staan. Doel: dagelijks 4 km lopen. (5000 stappen). Meestal lukt dat wel.

Qua sport volgen: de Formule-1 heeft dit seizoen nog een race te gaan voordat de winterstop begint. Het schaatsseizoen is al weer begonnen en normaal gesproken ben ik dat aan het volgen. Deze keer niet: geen TV abonnement meer is de belangrijkste reden maar ik heb er ook geen tijd/zin voor/in.


Amerikaanse (voor-)verkiezingen


Iets waar ik wel de nodige tijd in investeer zijn de presidentsverkiezingen aan de overkant van de grote plas. Momenteel zijn er nog 17 (!) kandidaten aan de Democratische kant, ik noem even de top-7 in de peilingen want echt, de overige 10 kandidaten zijn sowieso kansloos:

Joe Biden - voormalig vice-president - gedateerd, daalt gestaag in de peilingen - lijkt op mentaal vlak achteruit te gaan
Elizabeth Warren - senator (voormalig Republikeinse) - op veel onderwerpen KLINKT ze goed maar is niet werkelijk progressief: ze gaat er niet voor vechten
Bernie Sanders - senator (Onafhankelijk) de enige echte progressieve kandidaat- medicare for all / kwijtschelden studieschulden en schulden voor medische kosten, is begonnen met een politieke REVOLUTIE
Pete Butigieg - Burgemeester van south bend - slechts een "suit" praat wel maar zegt niets...
Kamala Harris - Voormalig aanklaagster - veel onschuldigen achter de tralies vanwege haar. - op en top politica zonder eigen mening
Andrew Yang - knakker uit de ICT - speerpunt: universal basic income - meeste standpunten links - helaas niet op ziektekosten
Tulsi Gabbard - Majoor in het leger - anti-oorlog - meeste standpunten links - helaas niet op ziektekosten

Ik volg o.a. een aantal youtube kanalen. Voor de liefhebber volgen hier van elk kanaal een video. Wellicht dat je enthousiast wordt voor "America's dad: Bernie Sanders".

the Young Turks:Secular talk:the Rational National (uit Canada):Tim Black:MCSC: The Humanist Report:Voor mij is er maar één kandidaat: Bernie Sanders.

Van Gabbard en Yang hoop ik dat ze zo lang mogelijk in de race blijven en wellicht in de regering van Sanders een belangrijke rol krijgen. Gabbard als vice-president lijkt me bijvoorbeeld prima

Warren is wellicht vergelijkbaar met Obama: een grote teleurstelling maar hier en daar iets bereikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten