zondag 27 december 2020

Maximaal afgelost!

Zo, iedereen leuke kerstdagen gehad? Hopelijk was dat, onder de omstandigheden, mogelijk. Die van mij waren overwegend positief en gezellig. Het jaar 2020 zit er bijna op en als ik qua hypotheek terugblik mag ik vaststellen dat ik dit jaar de maximale 15% (0,15 x €190.000 = €28.500) heb afgelost!

Met maximaal 15% aflossen bedoel ik uiteraard BOETEVRIJ aflossen, ziehier het bewijs.

Meer aflossen kan dus wel maar dan betaal je een aflosboete. Aangezien ik niet van plan ben om mijn hypotheekverstrekker ook maar 1 cent teveel te betalen ga ik niet boven de jaarlijkse grens van 15%.

Uit nieuwsgierigheid heb ik toch even ingevoerd dat ik €50 wilde aflossen en zelfs op dit kleine bedrag mag ik al €3 boete betalen, wauw.

Gewoon maar even wachten tot 2021 dan haha!


Hoe dan?


Louter op mijn prima salaris zou ik niet aan €28.500 gekomen zijn maar door een gift van mijn ouders lukte dit in 2020 net wel. Doordat in 2021 mijn deposito vrijkomt zal het waarschijnlijk nogmaals lukken. Niet gek te bedenken dat ik in 2 jaar tijd 30% van de totale hypotheek ga aflossen. Voor aankomend jaar heb ik mijn aflosbegroting al klaar en zouden er nog onverwachte meevallers zijn, of minder uitgaven, wat doe ik dan met dit extra geld?

Sparen? Hahahaha, nee.
Beleggen? Mmm, nee, denk het niet.
Crowdfunden? Dat zou zomaar kunnen, dan via Lendahand.com.

Fijne (sport-)zondag! (O.a. darten en schaatsen is op.)

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Wat is je hypotheekrente? En hoelang staat deze nog vast?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat staat rechts in beeld (2,25%, 01-07-25). Voordat de rente afloopt hoop ik er al klaar mee te zijn trouwens:-)

      Verwijderen