donderdag 5 mei 2022

Vrijheid

Vrijheid om:

 • de gevallenen en slachtoffers van oorlogen te herdenken
 • je mening te geven*
 • je hypotheek af te lossen
 • etc. etc. 
Het raakte me gisteren toch wel, dat de Dam weer vol met mensen was. Vandaag vieren we de vrijheid en hangt de vlag hier weer in top.

* Ik ben uiteraard zeer voor het uitten van meningen. Waar ik echter de laatste tijd wél een beetje moe van wordt zijn meningen over meningen over meningen etc. Voorbeeld: diverse BN'-ers vinden iets van de uitlatingen van Johan Derksen. Daar vond Bennie Jolink dan weer wat van en een kennis van mij vond daar weer wat van. (Hij baalde dat zijn favoriete programma verdween...) In plaats van dat ik mijn mening gaf over zijn mening over de mening van Bennie over de mening van BN'ers over Johan D. heb ik alle tussenpersonen overgeslagen:

Als iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en er is voldoend bewijs om hem/haar te veroordelen dan hoort dat te gebeuren in een rechtstaat vind ik. Klaar. (Ik kan niet beoordelen of er voldoende bewijs is maar een bekentenis lijkt me vrij sterk.) 


Hypotheek


Door een extra aflossing is de looptijd wederom verkort, dit maal met 6 maanden, tot aug 2040. Qua werk (en dus inkomsten) zie ik een aantal opties voor na de zomer. Hierover later meer, fijne Bevrijdingsdag!

En ja, ook ik vind dat 5 mei een nationale vrije dag hoort te zijn. Offer er a.u.b. een christelijke feestdag voor op. Het moet vast mogelijk zijn om meer seculiere feestdagen in te stellen die op termijn meer christelijke feestdagen vervangen. Vrijheid van religie zogezegd. Net zolang tot alleen kerst overblijft. Dat bevat immers ook een boel "heidense" elementen en zit zo verankerd in de samenleving dat dit opheffen zelfs mij te ver gaat. ;-)


2 opmerkingen:

 1. Hi Mark, het programma Media Inside met Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen had precies hetzelfde over de meningen over de meningen over de meningen.... Voor mij hoeven al die christelijke feestdagen ook niet, de Britten doen het iets beter vind ik, daar hebben ze een paar keer per jaar een Bank Holiday (vrije maandag). Verder niets te melden deze keer, maandag weer aan de bak! Groet Niek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh serieus ja? Misschien moest ik dat programma maar eens gaan kijken :-)
   Hier ook weinig nieuws. Nog een muzikaal weekend (hopelijk) en dan lekker aan de examencorrectie.

   Verwijderen