dinsdag 23 juni 2015

Gerechtigheid!

Jazeker, de wonderen zijn de wereld zeker nog niet uit: ASR heeft haar fout toegegeven en ....hersteld! Eerstvolgende rentewijziging 01-07-2025 en de rente is tot die datum gewoon de 2,25% zoals het hoort.

Goed gereageerd van de tussenpersoon en correct hersteld door de ASR. Excuses? Dat dan weer niet. Zou bij anderen met vergelijkbare kwesties ook de hypotheekrente in hun voordeel zijn gecorrigeerd? Ik vraag het me af. Des te meer reden om hier met iedereen te delen dat voor je recht opkomen loont!

Om het gevoel van tevredenheid nog verder te versterken heb ik even uitgerekend wat ik de komende 10 jaar aan rente kwijt zou zijn als ik me

a) aan mijn eigen extra aflosprognose houd en
b) een rentepercentage van 2,30% zou hebben.

Ik zou dan een bedrag van €21.337,76 hebben betaald

Met een rentepercentage van 2,25% (en ik houd me aan mijn eerder genoemde aflosprognose) dan betaal ik €20.866,86. Het inscannen van documenten en het typen van een boos mailtje + het voeren van een telefoontje resulteert dus in een besparing van ca. €470. Zo snel heb ik nog nooit geld verdiend en hoe dan ook een leuke besparing.

Een prettige avond gewenst!


Voor degene die vanavond nog even TV gaan kijken de nieuwe column van Gerard Hormann met (zoals meestal) een originele kijk op het leven.

2 opmerkingen:

  1. Voor iemand die iets met getallen heeft, zou je toch moeten weten dat je berekening niet klopt /niet volledig, omdat je ook nog je belastingteruggaaf in mindering moet brengen. Je daadwerkelijke voordeel is dus <300, ncw zelfs nog daargelaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel voor je aanvulling Anoniempje het gaat inderdaad om een bruto besparing. Ik heb even "ncw" opgezocht (netto contante waarde)...tja...als ik het besparen van elke laatste cent als belangrijkste prioriteit had dan zou dit interessant zijn. Ik hecht meer aan (hypotheek-)vrijheid!

    Hoe dan ook, dank voor je reactie en ik wens je nog een hele fijne en zonnige dag.

    BeantwoordenVerwijderen