"In mei van dit jaar kregen Nederlandse huishoudens gemiddeld een rente van 1,04 procent op opneembaar spaargeld. Op nieuw afgesloten hypotheken werd gemiddeld een rente van 2,83 procent betaald.
In mei daalde de spaarrente met 0,02 procentpunt ten opzichte van de maand ervoor. De hypotheekrente daalde met 0,11 procentpunt.
Nederlandse huishoudens hadden in mei bijna 300 miljard euro aan eenvoudig opneembaar spaargeld gestald bij banken. Hier kregen ze gemiddeld een rente van 1,04 procent over."
BRON: www.nu.nl
De waarde van dit nieuwsfeit lijkt me zeer beperkt. Het zou me niet verbazen als de hypotheekrente de komende maanden sterker aantrekt dan de spaarrente waardoor het minimale voordeel al snel weer teniet gedaan wordt. Het lijkt me dus nog steeds niet verstandig om veel te gaan sparen alhoewel het in stand houden van een buffer voor onvoorziene uitgaven wel aan te raden is.
Persoonlijk blijf ik bezig met wat crowdfund activiteiten dat naast een mooi rendement (ca. 7%) ook gewoon leuk is om mee bezig te zijn. Een specifiek project dat het vermelden waard is is Mondygo. Een innovatieve manier van je vakantie boeken dat wellicht de reisbureaubranche op zijn kop gaat zetten.
Mondygo brengt het totaalaanbod van (bijna) alle reisaanbieders bij elkaar op één website (mondygo.nl), waarbij de consument het aanbod van de aanbieders in één keer kan doorzoeken, vergelijken en combineren. Vervolgens kan de consument deze keuzes ook in 1x boeken. Zelfs als de componenten van de reis van verschillende aanbieders afkomstig zijn. Naast dit gemak van 1x zoeken, 1x boeken, wordt de laagste prijsgarantie op de totale vakantie geboden, met transparantie van de prijssamenstelling.
Waar veel ondernemingen in de reisbranche intensief en met veel middelen strijden om een marginale stijging van marktaandeel, verstoort Mondygo de markt door het totaalaanbod inzichtelijk te maken voor de consument. Een consument die door de toetreding van Mondygo op een meer eenvoudige en transparante wijze zijn totale reis op de meest voordelige wijze kan samenstellen. Een doorbraak in de reisbranche, waar mening traditionele aanbieder wakker van zal liggen.
Het was voor het eerst dat er via crowdfunding een dergelijk groot bedrag (€1.000.000,-) werd opgehaald, en dat nog wel in slechts 12 dagen tijd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten