vrijdag 28 juli 2017

Nieuwe auto!

Vandaag gaan we een andere auto kopen voor mijn vrouw.
Vergeleken met haar huidige karretje is deze wagen:

* 6 jaar jonger
* veiliger
* comfortabeler
* zuiniger

Het frisse kleurtje en de aanwezigheid van een panoramadak zijn ook nog pluspunten.
We hebben er zin in! Zo vaak koop je immers geen auto en de volgende keer zou wel eens een hele tijd kunnen duren aangezien we mijn auto mogelijk gaan "oprijden" en deze Japanner van bouwjaar 2012 is dus heeft hopelijk nog veel kilometers en jaren voor de kiezen.

Nieuwe auto 2: Elektrisch rijden - wetgeving


Over 33 jaar zou geen enkele nieuw in ons land verkochte auto meer over een verbrandingsmotor moeten beschikken. Daarin staan we niet alleen, landen Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk delen die visie.

Nederland is één van de landen die zich heeft aangesloten bij de ZEV Alliance, de International Zero-Emission Vehicle Alliance. Deze samenwerking van landen en staten wil samenwerken op allerhande niveaus om de implementatie van 'zero emission vehicles' - auto's zonder schadelijke uitstoot - te bespoedigen.

Momenteel hebben Nederland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk maar ook 7 Amerikaanse staten (waaronder Californië) en 2 Canadese provincies zich bij de alliantie aangesloten.

De alliantie heeft als gemeenschappelijk streven het volledig uitbannen van verbrandingsmotoren in personenauto's. In uiterlijk 2050 zou geen enkele nieuw verkochte auto meer over een verbrandingsmotor moeten beschikken. Bovenstaande aankondiging is gedaan tijdens COP21 - de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben voorgenomen al per 2040 de verkoop van auto's met verbrandingsmotor te verbieden. Noorwegen is hierin de absolute aanvoerder want daar wordt al in 2025 gestopt met de verkoop van niet-elektrische auto's. Zie dit persbericht van gisteren.

Elektrisch rijden in Nederland


Nederland is niet bezig is met een verbod op de verkoop van benzine- en dieselauto's. In maart 2016 nam de Tweede Kamer nog wel een motie hierover aan van PvdA'er Jan Vos. Daarin stond dat Nederland moest "streven naar het louter verkopen van emissieloze nieuwe auto's in 2025".

Maar minister Kamp van Economische Zaken zag niets in het voorstel. Hij legde de motie naast zich neer, waardoor er nog steeds geen concrete plannen zijn voor een verbod op de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor. Voor Nederlandse bezitters van een elektrische auto geldt tot 2020 wel een vrijstelling van motorrijtuigenbelasting.

Nieuwe auto 3: De Grand Prix van Hongarije


Geen compleet nieuwe auto's maar wel weer wat updates op o.a. de Red Bulls en de McLarens.
De eerste vrije trainingen zijn net geweest en de 6 coureurs van de 3 topteams bezetten zoals gebruikelijk de top 6 plaatsen. Echter, wat een eerste teken van een spannend raceweekend is de volgorde:

1 Ricciardo - Red Bull
2 Raikkonen - Ferrari
3 Hamilton - Mercedes
4 Verstappen - Red Bull
5 Bottas - Mercedes
6 Vettel - Ferrari

Lekker door elkaar gehusseld dus! Het zegt nog niet alles en ik ben benieuwd naar de volgende training. (vanmiddag v.a. 14:00 uur)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten