maandag 16 april 2018

Negatief - Positief

Een dag waar ik erg tegenop zag is ook weer voorbij. Ik heb er weer een rondje om de zon opzitten.

Grotendeels een nare dag, wel met een gezellige avond gelukkig.

In de tussentijd gestopt met Facebook. Ik was het al langer van plan en Arjen Lubach gaf misschien het laatste zetje. Ook even een adempauze op dit BLOG. Het gevoel dat mijn ex, via dit BLOG, wel weet hoe het met mij gaat maar andersom niet kon ik even niet verdragen.

Een boel narigheid op het werk, gedwongen ontslag voor een collega dat op ronduit botte wijze werd meegedeeld. Zieke en/of overspannen collega's. Bedreigingen en gescheld onderling. Collega's met ernstig zieke partners. Leerlingen met anorexia of overleden ouder.
Dit alles onder torenhoge werkdruk en ook de eindexamens komen er al weer bijna aan.

Ellende buiten deze nog relatief kleine cirkel filter ik er zoveel mogelijk uit. Ik kijk bijvoorbeeld geen journaal. Ik sta mezelf maar een heel kleine dosis zelfmedelijden toe, omdat ik niet ver hoef te kijken dat het allemaal nog veel erger kan.

Van ex-vrouw kreeg ik om kwart voor middernacht nog een appje. Een belletje zat er niet in.
Op mijn verjaardag de voicemail-boodschap van de vaste lijn gewist. Daar stond ze nog op.
Denk je dat alles weg is kom je dat soort dingen nog tegen. Ook nog een hamer gevonden die niet van mij is.

Positief


Om even aan te geven dat oog heb voor positieve zaken en ik dus niet in een depressie zit:
De natuur wordt snel prachtig groen en de temperatuur hoger. De moestuin al deels ingezaaid en een tomatenplant geplant. Het huis gaat al een klein beetje voelen als "mijn" huis.
De nieuwe (auto-)weg is ook bijna klaar. Benieuwd hoeveel reistijd het uiteindelijk gaat schelen.

Ik ben aangenomen voor een onderwijsgerelateerde baan die ik al langer begeerde. (Helaas vloeide hier de bedreigingen en scheldpartij uit voort.)

Ook op de universiteit heb ik er een taakje bij.

Nu nog een beetje rust in m'n hoofd, zou fijn zijn.

6 opmerkingen:

 1. Ik vind dat je het hartstikke goed doet na de rollercoaster die er de afgelopen periode in je leven is geweest. Ik heb het met verwondering gevolgd de afgelopen tijd. Dus nu even een hart onder de riem. En heel veel succes met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miranda, heel fijn om je lieve reactie te lezen! Dank je wel, gaat vast goed komen! En als ik tijd heb zal ik jouw blog eens gaan bekijken (en aan mijn leeslijst toevoegen.) hartelijke groet, Mark

   Verwijderen
 2. Hoi Mark, ik sluit me aan bij Miranda. Ik zit zelf in een vervelende echtscheiding (lees: op alle gebied tegenwerking omdat de tegenpartij geen echtscheiding wil), en heb vol bewondering meegelezen hoe jij de afgelopen tijd door kwam. Vervelend als je een nieuwe positie niet wordt gegund, maar fijn dat je hem hebt gekregen. Goed bezig met de moestuin! Doe wat jou goed doet, hier op het blog en in je dagelijkse leven. Veel sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anja, ik word een beetje verlegen van alle lovende woorden. Jouw vechtscheidingssituatie lijkt me nog vele malen erger.
  Dank je wel, ja, blijf ik doen. :-) Morgen nog een beladen gesprek op school. Ben erg benieuwd wat daar uitkomt.

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bak ellende krijg je toch over je heen zeg. Ik hoop dat de zonnestralen van deze mooie lente je goed doen en je alles weer een positieve draai kan geven.
  Je doet het tot op heden goed vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) zoals gezegd: het kan allemaal veel erger (ziektes etc.). Dat zal hopelijk wel lukken! Dank je wel. Het doet me echt heel veel goed regelmatig een hart onder de riem gestoken te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen