zaterdag 2 juni 2018

Afgelost tot onder 1½ ton!

Deze maand zal de hypotheeksom onder de €150.000 duiken, zoals al te zien is in het rechter staatje.

Een extra aflossing van €450,- en het reguliere maandbedrag dat aan het eind van de maand afgeschreven zal worden is hierin al meegenomen.

Aflostempo en... waar ligt de finish?


Het maandbedrag van deze maand zal overigens €756,21 bedragen als het goed is. Zou ik de afgelopen 3½ jaar helemaal niets aan extra aflossingen gedaan hebben dan zou dit bedrag €841,48 geweest zijn.

Mmm, zou het aflostempo niet toenemen en blijven steken op de huidige €11.000 per jaar dan is ie over een jaar of 13 afgelost. Da's niet gek, want dan zou het totale aflossen binnen 17 jaar gelukt zijn in plaats van 30. Dertien (13!) jaar geen rente betaald en dus flink wat geld in de zak gehouden.

Voor de trouwe lezer geen verrassing: mijn doelen zijn ambitieuzer. Vooralsnog denk ik dat het mogelijk is 5 jaar sneller klaar te zijn. Dus ik hoop in totaal in 12 jaar klaar te zijn, ik droom van 10 jaar... Nou we zien het wel gebeuren allemaal. Veel dingen heb je niet in hand, dat heeft de afgelopen week wel weer bewezen.

Iets met opties creëren. :-)


Eindafrekening Energie


Zojuist de meterstanden doorgegeven aan de nieuwe energieleverancier: Vandebron.

In deze post had ik al voorspellingen gedaan over het jaarverbruik.
Door de droogte (en daarom de tuin een aantal keer moeten besproeien) is het waterverbruik iets meer dan ik had voorspeld. Het gas- en elektroverbruik een tikkeltje lager. (zie onderstaande tabel)Van Ziggo naar Telfort


Ook qua internet/TV gaat er overgestapt worden. Het schijnt allemaal nogal een ding te zijn: ik heb al meerdere mails ontvangen, een brief en laatst werd ik zelfs gebeld. Dat zorgde voor wat stress als je telefoon krijgt van onbekende nummers terwijl een telefoontje van het ziekenhuis kan komen.

Gevraagd of ze het niet in een mail konden zetten maar nee, dat kon niet. Ik ga ze komende week dus zelf bellen.

3 opmerkingen:

  1. Mooie mijlpaal, wij zijn er een paar maanden terug onder gezakt, tenminste als we het gespaarde bedrag in de spaarhypotheek meenemen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi bedrag! Zeer irritant dat je steeds gebeld word door anoniem, terwijl je telefoontjes vanuit het ziekenhuis kan verwachten.

    BeantwoordenVerwijderen