zondag 3 februari 2019

Een jaar voorbij

Op zaterdag 3 februari 2018 vertrok mijn vrouw en hadden we hier een "verhuisdag". Ik woon nu weer een jaar alleen en....tja, wat zal ik er van zeggen?
Een korte terugblik maar even.


Februari en maart


De eerste maanden was het moeilijk, weinig ups en veel downs. Wel was er nog regelmatig contact met vrouwlief, ook vanwege zaken die met het afhandelen van de scheiding te maken hadden en het verplaatsen van de laatste kleine spullen. Op 21 maart werd de scheiding definitief waarmee we, gelukkig, ons eerste jaar (29 mrt) niet vol maakten.


April tot half augustus


Minder contact vanuit en met ex-vrouw. Diverse vervelende zaken meegemaakt op het werk, hoge werkdruk en aan de bel getrokken. Een klein beetje verlichting gezocht en gekregen. De zomervakantie gehaald en de eerste 4½ week nodig gehad om e.e.a. te verwerken en bij te komen.


Half augustus tot heden


Het laatste stukje van de zomervakantie echt ontspannen, genoten van het weer. Het was trouwens wel heul erg tropisch! Weet je nog?
De eerste stappen gezet qua daten en andere amoureuze activiteiten ;-)
Ergens in de herfst wezen lunchen met ex en daar blijkt het helemaal niet goed mee te gaan. Burn-out....wel vielen er door wat ze vertelde voor mij wat puzzelstukjes op zijn plek.

Nieuwe contacten gelegd, verstevigd en oude contacten hersteld.

Helemaal klaar ben ik nog niet (is iemand dat ooit?) maar ik ben gelukkig en ook wel een beetje trots hoe ik er nu voorsta.

De lente komt eraan...en nog maar 15 dagen tot de eerste Formule-1 testdagen, jippie!

7 opmerkingen:

 1. Een jaar voorbij en als ik jouw opsomming lees heb je jezelf behoorlijk snel opgepakt. Ook lees ik dat je veel leuke dingen doet en in je blogs klink je positief en lijk je tevreden. Ook hoor ik niet zo veel over je werkdruk en dat lijkt mij ook een goed teken. Kortom: je zit op de goede weg! Succes verder en weer inderdaad maar trots op jezelf! Groet Niek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Niek!
   Ik word steeds creatiever in het managen van werkdruk ;-)
   Ik ben in 3 afdelingen werkzaam en krijg van alledrie de wekelijkse mededelingen. Alleen die van mijn direct leidinggevende lees ik nog. De overige 2 gaan ongelezen in een mapje. Van bovenaf worden diverse deadlines naar voren gehaald en nieuwe toegevoegd. Al naar gelang urgentie en mogelijkheden houd ik me eraan, of niet.
   Ik lees mijn werkmail nog maar 7x per week. maandag 2x, dinsdag 2x, donderdag 2x, vrijdag 1x.
   En dus niet tijdens het werk de hele tijd open laten staan.

   Van die dingen :-)

   Verwijderen
  2. Goed systeem, dat houdt het hoofd ook wat rustiger denk ik. En als je voor 3 afdelingen werkt kan je idd alle mededelingen skippen, vaak is het geneuzel waar je dan toch niets mee moet. Ik hanteer 'yestermail'... moet je maar eens op het web opzoeken: in het kort is het een systeem waarbij je alle mail van gisteren als je to do lijst ziet en alle mail van vandaag lekker laat voor wat het is! Als het belangrijk is zoeken ze je wel op of bellen ze je wel. Succes weer... op naar je voorjaarsvakantie! Niek

   Verwijderen
 2. Altijd goed een terugblik, zie je ook hoe ver je bent gekomen. 2019 wordt vast een fijner jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan het zien! De tweede helft van 2018 was al prima :-)

   Verwijderen
 3. Goed van je!
  Ik wilde nog even reageren op je reactie op onze blog, maar dat doe ik dan gewoon hier. Nieuwbouw en nieuwbouw zijn verschillende dingen hè?! Ik was ook nooit voor nieuwbouw, maar ben wel heel blij met wat we nu hebben. En in Oosterwold zijn heel veel leuke samenleef projecten waar mensen samen 'een dorpje' (laten) bouwen. Misschien is zoiets wat voor je? Een voorbeeld is http://ecodorp-bolderburen.nl. Is een initiatief van onze bouwer.

  BeantwoordenVerwijderen