vrijdag 3 mei 2019

Mijlpaal: ONDER DE 700

Financieel is er wel wat (goed) nieuws te melden in Casa M.:


1) Eind mei zal het hypotheekbedrag voor het eerst minder dan €700 bedragen! Dit bedrag is opgebouwd uit reguliere aflossing en (lineaire) rente en daar bovenop gooide ik sinds augustus vorig jaar maandelijks een bedrag aan extra aflossing van €900 tegenaan. In het kader van het sneeuwbaleffect heb ik dat bedrag zojuist bijgesteld naar €950,-

2) De belastingaangifte is akkoord en ik krijg €908 teruggestort. Naast het feit dat er qua echtscheiding geen rare gevolgen lijken te zijn is het ook prettig dat het al zo snel wordt teruggestort.

3) Ik heb mijn oude hobby filatelie een beetje nieuw leven ingeblazen, ook met als doel er via marktplaats wat aan te verdienen. Dit zijn in eerste instantie een paar uitgaven geweest maar de eerste inkomsten zijn er ook al.

4) Qua crowdfunding heb ik ..... eh....het gaspedaal even vol ingetrapt. Geen grote bedragen per project maar kleinere bedragen voor heel veel projecten. Over het hoe en waarom vertel ik in juli wel het een en ander, bij de volgende crowdfund update.

5) Meimaand = vakantiegeldmaand!

6) In juni het 2e deel van de beloofde loonsverhoging.

Nou, het kan allemaal niet op. Maar geld maakt niet gelukkig, tenminste vanaf ca. €68.000 per jaar niet meer. (Daar ben ik nog niet trouwens!)
Hier nog een link.

Tijd voor koffie!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Mark, fijn joh van die 700 grens! Geeft een goed gevoel lijkt me! Ik ben dit jaar begonnen met crowdfunding, Per maand 'fund' ik een project van Lendahand met 50 euro. Dat blijf ik voorlopig doen tot het eerste bedrag wordt terugbetaald, dan ga ik dat erbij investeren. Het is voor mij voor het eerst en ik ben nog wat voorzichtig, maar als het goed uitpakt ga ik wat meer geld gebruiken.
  Lekker he, die meivakantie, jammer dat het qua weer meer op de herfstvakantie lijkt nu, gelukkig wel wat mooie dagen gehad!

  Succes met de laatste periode van het schooljaar, voor jou examentijd en veel nakijken denk ik? Bij ons (mbo) ook, nakijken, maar ook op pad voor de praktijkexamens, altijd leuk!

  Groet Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Niek, leuk weer van je te horen!
  Ha goed zo. Crowdfunding is best leuk en, heb ik gemerkt, verslavend ook.
  Als ik je mag adviseren zou ik zeggen: laat de hoogste risico categorieën links liggen (5 en vooral 5s).

  Ja, hier gingen de 2 weken ook erg snel om.

  Klopt! Maar eerst veer surveilleren. Mijn examens zijn pas in de 3e week.
  Jij succes met de praktijkexamens.

  Heb je trouwens zelf ook een blog?

  groetjes,
  Mark

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, nee ik heb zelf geen blog, heb daar wel eens over nagedacht. Misschien ooit? Ik heb mezelf nu de beperking van 50 euro per maand opgelegd omdat ik ook al merkte dat ik erg enthousiast werd. Eerst maar eens een jaartje aankijken dus.

   Onze examens zijn eigenlijk het hele jaar door, met een piek in mei en juni. Ik geef Engels (dat is mijn vak) en doe nog wat andere dingen, waardoor ik niet heel veel klassen heb. Het lesgeven blijft leuk, en ook examens afnemen ( de mondelingen) blijft leuk. Je ziet dat ze toch nog iets opsteken van al de energie die je er in steekt. Succes weer maandag! Groet Niek

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen