zaterdag 21 september 2019

Bed & Breakfast!

Toen ik afgelopen donderdag wat zat te kletsen met twee collega's over van alles en nog wat kwam mijn woon-werk afstand ter sprake. Elke dag 2½ uur in de auto is toch een flinke aanslag op je energievoorraad, vooral als het minder lekker doorrijdt zoals afgelopen week.

Om financieel quitte te spelen hadden we even een sommetje gemaakt:
Dagelijkse reisafstand = 180-190 km. Ik rijd in een compacte auto (Suzuki Swift!) en is een reĆ«le kilometerprijs circa €0,30 schat ik in.
(Brandstof, onderhoud & reparatie, afschrijving, verzekering en belasting zijn meegenomen.)

Een dagelijks ritje kost dus tussen €54 en €57.

"Waarom verblijf je niet in een B&B?" Dit had ik al eens overwogen maar nog niet de energie/tijd voor gevonden om me in te verdiepen. Wanneer ik voor €50 iets zou kunnen vinden zou ik er, behalve een hoop energie, zelfs nog iets op verdienen.

Een B&B in de buurt werd genoemd en ik vond de website. Kosten om en nabij de €70 p.p.p.n. Even een keurig mailtje gestuurd en mijn collega noemde er nog eentje. Deze was wel erg luxe (en dus nog duurder) en klikte weer op "terug".
Er was nog een "hit" geweest op mijn laatste zoekopdracht:

Een B&B zonder eigen website (dus goedkoop) gerund door een ouder echtpaar. Inclusief ontbijt slechts €30....wauw. Ik kreeg al snel een reactie waarbij er een speciaal prijsje gemaakt werd vanwege langdurige verhuur: €20 per nacht en dat is dus inclusief ontbijt: een lot uit de loterij!


Kennismaking


Gisteren gelijk even langs geweest en kennis gemaakt. Een allervriendelijkst echtpaar van achter in de 70. Mevrouw liet me de kamer zien en we babbelden een beetje over het hoe & wat. Wi-fi, TV en senseo apparaat op de ruime kamer waar ik mezelf wel zie werken achter een laptop. Keurige badkamer, inclusief handdoeken. Heerlijk rustig en landelijk gelegen.

Afijn: ik kreeg meteen de sleutel mee!


Nieuw weekschema


Maandagmorgen rijd ik van huis naar werk. Na het werk ergens een hapje eten. (Er is een brasserie in de buurt van de B&B.) 's Avonds nog wat werk doen / internetten / er even uit en (uit!-)slapen.

Dinsdag: ontbijt om ca. 8:15 uur. Op mijn gemak naar het werk lopen of fietsen (ca. 2 km).
Na het werk de auto ophalen en naar huis.

Woensdag: thuiswerkdag + gitaarles + badmintonnen

Donderdag: rijden van huis naar werk. Na het werk ergens een hapje eten. Goede snackbar gevonden waar eet ik nu al wekelijks een menuutje nuttig. 's Avonds nog wat werk doen / internetten / er even uit en (uit!-)slapen.

Vrijdag: ontbijt om ca. 8:45 uur. Op mijn gemak naar het werk lopen of fietsen (ca. 2 km).
Na het werk de auto ophalen en naar huis.

Misschien dus even een fiets die kant op transporteren. Ik heb twee fietsen (en een fietsendrager) dus da's geen moeite.

Investeringen


Op dit moment heb ik geen laptop dus ik hoop er snel een aan te schaffen. Mag best een tweedehandse met een krasje zijn.
Omdat ik 2 nachten niet thuis slaap maar de katjes wel gevoerd moeten worden denk ik een voerdispenser aan te schaffen (deze of deze?). Liefst met een dusdanig grote bak dat beide monstertjes tegelijk kunnen eten. (Want twee stuks aanschaffen vind ik ook weer onhandig.) En wellicht een drinkfonteintje.

Sowieso kan ik dan uitslapen als ik wel thuis slaap wat dan wordt er beneden niet aan de deur gekrabd......(Azrael!)


7 opmerkingen:

 1. Mooie out of the box oplossing: meer tijd, meer geld en meer milieu!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Thanks! Met een vrije woensdag niet eens zo vergezocht vind ik.
   Yes, gelukkig ook minder milieuvervuiling.

   Verwijderen
 2. Goede oplossing. Mijn werkgever heeft jarenlang een hotel overnachting per week betaald voor een collega die ver weg woonde. Uiteindelijk is hij verhuisd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah kijk aan. Dat zou voor mij ook kunnen i.p.v. de riante reiskostenvergoeding. Laat ik dus ongewijzigd (lood om oud ijzer)

   Verwijderen
 3. Slimme oplossing! Ging je normaal gesproken ook al vaker uit eten? Want bij zo'n brasserie tik je natuurlijk wel weer makkelijk 20/30 euro af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet vaak.
   Brasserie is inderdaad prijzig zag ik.
   Het pannenkoekenrestaurant dan weer niet haha. 300m lopen :-)

   Verwijderen
 4. Je zou eens kunnen vragen of het echtpaar voor je kookt die dag, of een kleine magnetron op je kamer mag hebben. Ingevroren maaltijd meenemen in een koelbox in zilverfolie en in de avond warm maken........

  BeantwoordenVerwijderen