maandag 4 januari 2021

Het goede nieuws van 4 januari

Voor mezelf en de wereld lijkt het me goed om regelmatig een bericht met wat goed nieuws te posten.
De posts zullen korter maar frequenter zijn. Here we go, wat is er vandaag te melden?

  1. Het vaccineren in Nederland staat op punt van beginnen en is vervroegd naar overmorgen!
    De GGD Hart voor Brabant in Veghel begint dan met medewerkers van verpleeghuizen en het zorgpersoneel van kleinschalige woonvormen.
  2. Het Europese geneesmiddelenbureau EMA geeft waarschijnlijk vanavond al groen licht voor een tweede coronavaccin, dat van de Amerikaanse farmaceut Moderna. Die goedkeuring stond aanvankelijk voor woensdag gepland.
  3. Tot 10.00 uur vanochtend zijn bij het RIVM 6671 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het laagste aantal sinds 9 december. Het aantal ligt ook lager dan gemiddeld afgelopen week, toen er  per dag gemiddeld 8229 positieve tests bij kwamen.
  4. Ambtenarenpensioenfonds ABP hoeft de pensioenen volgend jaar niet te korten. Daarmee zijn voorlopig de pensioenen van miljoenen Nederlanders (waaronder die van mij) veilig.
  5. In het Verenigd Koninkrijk is de eerste Brit gevaccineerd met het vaccin van de universiteit van Oxford en farmaceut AstraZeneca. Nederland heeft via de EU uitzicht op zeker 12 miljoen doses van het vaccin van Oxford.
  6. Julian Assange wordt niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
  7. Nog slechts 16 dagen resterend voor de kleuter in het witte huis.
  8. Plastisch chirurgen hebben tijdens en rond de jaarwisseling achttien slachtoffers behandeld. In vergelijking met voorgaande jaren nam het aantal vuurwerkslachtoffers met bijna twee derde af, meldt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Tenslotte de dagelijkse top-10 van landen die qua vaccineren het verste zijn:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten