zaterdag 30 januari 2021

Het goede nieuws van za 30 januari

Even een korte want ik ben druk met correctiewerk. De toetsweek zit er op en is, voor de verandering, eens met weinig persoonlijke stress verlopen. Verder goed nieuws:

 • Het AstraZeneca-vaccin is goedgekeurd voor Europa en is daarmee het 3e vaccin waarmee geprikt kan gaan worden.

 • In het zuiden van Brazilië worden 200.000 bomen aangeplant ter nagedachtenis van de slachtoffers van covid-19. Naast dat familieleden hun naasten op bijzondere wijze herdenken, gaan ze zo ook de strijd aan tegen wereldwijde ontbossing.

 • ‘Bloemrijk Schagen’ brengt 35.000 tulpen naar zorginstellingen in de regio.

 • Verpleeghuizen in Twente houden enkele honderden vaccins over van de hoeveelheid die ze voor hun bewoners hebben gekregen. Dat restant geven ze aan medewerkers die nog niet zijn geprikt. Bij een verpleeghuis in Enschede konden ook bewoners met minder zware zorg al een injectie krijgen.

 • Verpleeghuizen mogen al hun bewoners in één keer gaan vaccineren. Het RIVM hoopt dat daarmee een einde komt aan de onrust die het prikken per doelgroep teweegbrengt bij bewoners, familieleden en personeel. Tja, lijkt me een open deur dat dit logischer en efficiënter is en fijn dat het RIVM dat nu kennelijk ook vindt.

 • Het aantal vaccinatielocaties in Nederland wordt de komende weken uitgebreid van 26 naar 55.

 • En als vaste prik (pun intended!) de grafiek van het percentage gevaccineerd per land, even zonder Nederland (geen idee waarom).
  Breaking: het kleine Gibraltar heeft Israël ingehaald en gaat aan kop!

  Fijn weekend!

3 opmerkingen:

 1. "En als vaste prik (pun intended!) de grafiek van het percentage gevaccineerd per land, even zonder Nederland (geen idee waarom)." Ik zeg niets ;-)

  En verder een verademing om positief nieuws te lezen! Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen