woensdag 21 april 2021

Soepel

Oké, de door mij verwachte versoepelingen van vandaag gaan over een week in. 

Studenten van het hoger onderwijs mogen vanaf a.s. maandag weer 1 dag per week online onderwijs volgen. Ik hoop dat al mijn oud-leerlingen van vorig jaar en de jaren ervoor de draad weer goed kunnen oppakken.

Er zijn diverse voors en tegens voor de mate en soort van versoepelingen. Ik denk dat iedereen daar genoeg over gehoord heeft. Ik eerlijk gezegd wel. Volgende week ga ik in elk geval de lokale horeca sponsoren en om solidair te zijn ook alle terrassen die ons dorp rijk is met een bezoekje vereren. :-) De volgende 2 weken is het meivakantie dus ik heb de luxe overdag vrij te zijn.


Vaccinaties


Mijn beide ouders hebben dus hun eerste prik gehad en krijgen beide in mei hun tweede. In bovenstaand staatje is te zien dat het tempo nu aardig aan het toenemen is. Vandaag worden de eerste vaccins van Janssen toegediend, mede waardoor we (over-)morgen de 5.000.000 prikken aantikken.

Als we ons allemaal blijven houden aan de geldende regels dan gaat het vanaf nu al crescendo. Ik denk dat vooral aan de 1,5 m afstand, handen ontsmetten, thuisblijven bij klachten etc.

Bij het hanteren van de overige regels zou ik zeggen: gebruik je gezond verstand.

Ik ga in de meivakantie 3 nachtjes kamperen in Luxemburg. Voor mijn geestelijke gezondheid zou je het kunnen kwalificeren als "essentieel".

Fijne (woens-)dag!

Oh, dit was mijn 600e bericht! Vanavond zal ik er eentje op jullie drinken: de trouwe lezers!


2 opmerkingen:

  1. proost, Cisa Servie oh ja Exit gaat door dit jaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Niks is zeker maar ik hoop het wel! Qua besmettingen gaat het de goede kant op in Servië, dat is positief.

      Verwijderen