zaterdag 17 juli 2021

2021, de 2e helft

Iedereen die op oudjaarsavond proostte op een rustiger jaar dan 2020 is bedrogen uitgekomen. Het wispelturige virus en politiek beleid, de moord op Peter R. de Vries, de watersnood in Limburg en in onze buurlanden... Elke keer als je denkt dat er een adempauze komt dan gebeurt er weer iets onverwachts.

Na regio Noord is nu ook in regio Midden de welverdiende zomervakantie ingegaan. Of op reis gaan mogelijk is en of er nog feesten en festivals doorgaan blijft in veel gevallen koffiedik kijken. Uitrusten en ontspannen kan uiteraard ook dichterbij huis en ik wens iedereen precies dat toe.

Besmettingen

Ondanks dat de besmettingen ineens bizar hoog zijn blijf ik optimistisch. De ziekhuisbezetting stijgt slechts licht, de IC-bezetting blijft constant laag (tussen 70 en 80 patiënten) en de stergevallen zijn gemiddeld 1 a 2 per dag. Het vaccinatietempo blijft hoog en we naderen de 20 miljoen prikken (!) Het punt dat er te weinig vatbare mensen over zijn om ziek te worden door het virus komt steeds dichterbij.

Vaccinatiegraad wereldwijd

De toplanden zijn hieronder zichtbaar en Nederland is, sinds mijn vorige grafiek, opgeklommen van de 25 naar de 17e plek. Twee derde van de Nederlanders is deels en 43,3% is al volledig gevaccineerd.


Overig goed nieuws

Het blijft de komende dagen zonnig en droog weer, zonder dat het bloedheet wordt. 

Groenland beëindigt boren naar olie en gas vanwege klimaatverandering.

Uitgestorven muis is er nog.

Dit weekend is een formule-1 weekend!

Fijn weekend / fijne zomervakantie en een rustigere tweede helft van 2021 gewenst, ondanks dat ie turbulent begon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten