donderdag 10 november 2022

Het stookseizoen is begonnen

Ergens vorige week, volgens mij op 5 november, heb ik voor het eerst de thermostaat een eindje rechtsom gedraaid. Naar 18,0 °C om precies. De nachttemperatuur is 15,5 °C en de woonkamer warmt vlot op naar 18 °C doordat:

  • Het temperatuurverschil slechts 2,5 °C is
  • De nieuwe ketel beter/sneller werkt
  • De meeste radiatoren in andere ruimtes nog dicht zijn.

Overgestapt


Sinds gisteren krijg ik energie van een andere leverancier. Door mijn teruggedrongen verbruik hoop ik nog flink wat terug te krijgen bij de eindafrekening. Dan krijgen we allemaal natuurlijk nog 2 maal €190, uitbetaald in november en december.


Inkomsten AirBnB


Na een Duitse fietser die 1 nachtje hier verbleef heb ik nu een vaste gast voor 3 nachten per week. In principe tot de kerstdagen. Deze Ierse kerel is uiterst netjes en, als hij niet te snel praat, is er gezellig mee te kletsen.


Werk


Op het werk gaat het grotendeels goed. Ik kijk voorlopig alleen maar naar de korte termijn (dit schooljaar) en zelfs dan is het pittig. Niet met de pubers maar met een tweetal volwassenen waarmee het lastig communiceren is.


Stress


Een flinke hoeveelheid extra stress is er doordat de verhoudingen met een naast familielid ernstig bekoeld zijn geraakt. Binnenkort volgt er een wederzijdse (?) poging om elkaar te begrijpen. Met mijn psycholoog waar ik pas half december een afspraak had staan heb ik al aankomende week een gesprek. Dat vind ik wel erg fijn.

Om positief af te sluiten, lief dagboek, gaat het in principe goed en ben ik een stuk minder gestrest dan eerder. Ik volg hypnotherapie (had ik over geblogd, toch?) en dat werpt gelukkig zijn vruchten af. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten