zondag 15 januari 2023

Ventilatiekwartier 15 januari

In het land waar in december 2019 de pandemie begon zijn ze daar, 3 jaar later, een nieuwe fase ingegaan. In het begin van de pandemie deden de aantallen besmettingen en doden de wereld vrezen maar toen het virus naar Europa en de rest van de wereld reisde zakte het piekje van de initiƫle uitbraak tot de basislijn: onzichtbaar! Door het extreem strenge zero tolerance beleid vroeg de wereld zich af wat er zou gebeuren als men daar de teugels zou laten vieren...

Nou, dat weten we nu langzamerhand. Zelfs uit officiĆ«le bronnen komen nu geluiden dat het virus daar rond raasde. Tijdens afgelopen maanden zou 2/3 deel van de bevolking besmet zijn geraakt. We hebben het dan over 900 miljoen Chinezen (!) 

Qua slachtoffers (officieel tot gisteren 5273) zouden er tussen 8 december en 12 januari 60.000 in ziekenhuizen zijn overleden. Het gaat volgens de gezondheidsautoriteit enkel om doden die zijn geteld in ziekenhuizen. Besmette mensen die thuis zijn overleden, zijn niet meegenomen in de data. Het werkelijke aantal doden ligt daardoor waarschijnlijk nog hoger, schrijft persbureau AP. 

Als de mortaliteit laag zou zijn (als Vietnam: 0,044% van de bevolking) zouden er uiteindelijk 650.000 doden zijn. Zou de mortaliteit hoog zijn (als Hongarije: 0,5% v.d. bevolking) dan hebben we het over 7.000.000 slachtoffers. Gezien de genoemde (vermoedelijke) hoge besmettingsgraad van 67% en de beperkte immuniteit lijkt het me dat het eerder hoger dan lager uitvalt. We zullen het vermoedelijk wel een keer te weten komen.

Even geen zin in persoonlijke bespiegelingen vandaag maar op zich gaat het meeste prima!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten