maandag 13 februari 2023

Looptijd sterk verkort!

Vorige maand had ik een klein bedrag overgeboekt als extra aflossing ter verkorting van de looptijd. Via mijn Excelbestand was dit precies ter waarde van 2 maanden inkorting. De verstrekker kort maar mondjesmaat in en zorgt er altijd voor dat je maandlast geen cent stijgt ondanks het feit dat:

  • ik er herhaaldelijk om verzocht heb
  • maandlasten in het verleden vele malen hoger waren en
  • stijgende maandlasten door stijgende (variabele) rente wél leiden tot hogere lasten.
Tot mijn plezier is de looptijd nu niet met 2 maar met 26 maanden ingekort! Ik vermoed dat iemand een foutje gemaakt heeft maar ik vind het prima. Zoals in het rechterstaatje te zien is is de einddatum nu 1 juli 2037. De oorspronkelijke einddatum was trouwens 1 november 2044.

Rente en maandlasten

Deze maand nog eenmaal de (variabele) rente van 3,45% en daarna 12 maanden 3,79%. Zonder extra aflossingen zijn de maandlasten iets meer dan €360. Maandelijks zal ik voornamelijk sparen maar een paar honderd euro extra aflossen ter lastenverlichting zal ik vermoedelijk wel blijven doen. Helemaal laten kan ik het toch niet ;-)



2 opmerkingen:

  1. Ik heb ongeveer 7 jaar geleden mijn hypotheek afgelost, ik spaar nu meer maar nog belangrijker is dat ik me een stuk 'vrijer' voel. Ik werk nog met plezier maar zou dat minder worden dan kan ik makkelijk nog wat uren inleveren. Nu werk ik al 5 uur minder per week, ik ga dagelijks een uur eerder naar huis. Dan heb ik nog wat middag over, kan ik lekker sporten, én ik mis een boel 'flauwekul'- vergaderingen. Zeg nu veel makkelijker nee tegen dingen, en mijn argument is dat ik er na 1500 uur niet meer ben. Groet Niek

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nice, hoe lang heb je erover gedaan als ik vragen mag? Ja, vrijheid is ook de belangrijkste reden dat ik versneld heb afgelost. Ik voel die vrijheid nu ook wel, omdat het resterende bedrag al behoorlijk laag is. Haha, "nee" zeggen kan ik ook heel goed. Doordat ik bij twee scholen werk mis ik regelmatig studiedagen alhoewel ik er afgelopen dinsdag niet aan ontkwam. De ochtend was voor mij wel leerzaam en het was leuk wat collega's te leren kennen, ik ben er tenslotte nieuw. 's Middags was het weer de nutteloze manager blabla. Verder doe ik redelijk mijn eigen ding en verder zoeken ze het maar uit. ;-)

      Verwijderen