zondag 29 mei 2016

Hypotheekrente < 1% !

Toen de hypotheekrente de grens van 2%  doorbrak werd dit als historisch bestempeld. Aangezien de rente ook daarna gestaag bleef dalen zijn we dit al bijna weer vergeten: de rente is nu zo laag dat het sinds kort mogelijk is bij de ABN Amro de rente voor 2 jaar vast te zetten voor 0,99 %!

De geldverstrekker is naar eigen zeggen de eerste bank in Nederland die dat doet, bevestigde het financiële concern woensdag na berichtgeving van het AD. Het gaat om een forse renteverlaging. Nu rekent ABN Amro voor dit product nog een rente van 1,7 %.

De stap heeft betrekking op hypotheken waarbij de rente voor een relatief korte tijd is vastgezet. Die zijn volgens een zegsman bedoeld om hypotheekklanten meer bedenktijd te geven voor ze hun rente langer vastzetten. ABN doet nog geen mededelingen over de vraag of de tarieven voorlopig zo laag blijven, of dat sprake is van een tijdelijke actie.

Klanten hoeven niet de volle termijn van 2 jaar uit te zitten, maar kunnen hun hypotheek ook al eerder oversluiten naar bijvoorbeeld een rentevaste periode van 10 jaar. Als hier geen addertjes onder het gras zitten lijkt me dit bijzonder coulant!

Of ook ING en Rabobank de hypotheekrente zullen verlagen, is niet duidelijk. De hypotheekrentes zijn al een tijdlang stevig aan het dalen. Dat hangt samen met het beleid van Europese Centrale Bank (ECB). Die houdt de rente in de eurozone al geruime tijd bijzonder laag en pompt indirect miljarden in de bankensector.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten