dinsdag 7 november 2017

Kringloopcentrum / crowdfunden

Voor het eerst heb ik kleding gekocht bij een kringloopcentrum in de buurt.
Voor een schamele €11,- ben ik twee spijkerbroeken rijker. Eentje is een dunnetje en bewaren we voor de zomer. De andere trek ik morgen gelijk aan. :-)

Crowdfunden

In tegenstelling tot enkele collega bloggers vind ik (voor nu in ieder geval) crowdfunding een leuke manier om wat rendement uit mijn geld te halen. Daarnaast kun je tegelijkertijd wat betekenen voor de medemens en, bij sommige groene producten, de wereld.

Momenteel lopen er 12 projecten waarvan er 1 betalingsproblemen heeft en 1 tijdelijk geen aflossing overmaakt maar alleen rente. Daarnaast is 1 project voortijdig gestopt maar heeft wel de volledige inleg terugbetaald met behoud van winst van de eerste periode.

Voorlopig ziet het er allemaal goed uit. Wat wel een domper zou kunnen worden is dat het ene project met betalingsproblemen er juist een is waar mijn inleg relatief groot was.

Nou, we zien het wel. Het incassobureau zit er al bovenop. Rechts is een teller met daarop het terugbetaalde percentage: ruim meer dan de helft is terugbetaald.


2 opmerkingen:

  1. Zelf heb ik nog nooit kleding gekocht bij de kringloopwinkel. Hoe is de kwaliteit doorgaans daarvan dan eigenlijk? Eigenlijk zou ik eens een keer moeten gaan kijken. Er zit best wel een grote op nog geen 5 minuten lopen van mijn woning.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vandaag in 2 kringloopcentra (zelfde keten) ca. 10 spijkerbroeken aan gehad. Daarvan waren er 9 van prima kwaliteit. Er zit ook een kringloopcentrum in ons dorp en dat is degene waar we niet (meer) naartoe gaan. De hoeveelheid kapotte spullen die er staan laat zien dat ze daar niet om kwaliteit geven. Ook is het puur op winstbasis terwijl degene waar ik vandaag was sociale werkplaatsen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen