zaterdag 30 december 2017

Het is voorbij...

Zo, dit wordt waarschijnlijk een lang (persoonlijk) verhaal.

De naaste familie weet het en ook een deel van onze vriendengroep is op de hoogte.
Het voelt een beetje gek dit te delen met een anoniem publiek en misschien plaats ik dit bericht niet zodra het af is. Het lijkt me sowieso goed iets op "papier te zetten". Daar gaat ie dan.

Om met de eindconclusie te beginnen: We gaan scheiden.

In november en vooral december was het hier thuis niet echt gezellig meer wat kwam omdat er twijfel bestond over het krijgen van kinderen. Door uit te zoeken waar deze twijfel vandaag kwam hebben we beide veel nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat we veel om elkaar geven maar niet voldoende om op de lange termijn gelukkig te blijven, al dan niet met kind(eren).
Dat we geen 21 meer zijn of dat het huwelijk nog geen jaar stand gehouden heeft mogen geen redenen zijn om bij elkaar te blijven.

Hoe nu verder?


Allereerst zelf aan het idee wennen en onze naasten inlichten zodat ook zij, op hun beurt, van de schok kunnen bekomen. Het is een open deur dat het emotioneel met ups en downs gaat.

Vrouwlief (zolang het kan noem ik haar gewoon nog zo) heeft aangegeven te willen verhuizen naar haar "roots". Dit is overigens 24 km van hier, dus niet het eind van de wereld. Waarschijnlijk naar een huurhuis of een nieuw droomhuis zou haar pad moeten kruisen.

Ik zal dus in ons huis blijven wonen. "Ons huis" moet dus veranderen in "mijn huis". Eén huishouden moet worden opgedeeld in twee huishoudens en daarvoor moeten alle hechtingen stap voor stap verwijderd worden. Dat zal niet pijnloos gaan. Een gezamenlijk leven moeten twee levens worden, van echtpaar "downgraden" tot een diepe vriendschap. Dat is waar we allebei voor gaan.

Financiën en andere praktische zaken


Voor de katjes ben ik er nog niet helemaal uit maar vrouwlief heeft al meerdere malen gesteld dat ze bij mij horen te blijven. Hier ben ik deels blij mee maar ik wil haar de lieve beestjes ook niet ontnemen. Wordt vervolgd.

Mede dankzij het feit dat we de afgelopen 3 jaar weinig nuttige spullen hebben weggedaan hebben we een aantal zaken nog dubbel.

Zoals:

 • Salontafels
 • TV's
 • Bedden
 • Wasmachines
 • Auto's
 • Bestek

Ondanks dat er niet veel nieuwe spullen nodig zijn, er geen nieuw huis gekocht hoeft te worden en we geen advocaten nodig hebben lijkt het toch wijs om het aflossen van de hypotheek even op een laag pitje te zetten en maximaal te sparen zodat we beide, maar vooral mijn vrouw, een goede nieuwe start kunnen maken.

Nieuwe start


Op nieuwjaarsdag gaan we eens uitzoeken wat er moet gebeuren om te scheiden.
Wellicht dat we zelf de afspraken op papier zetten en dat zelfs een bemiddelaar niet nodig zal zijn.
Voorlopig wonen we nog samen maar zoeken we beide afleiding buitenshuis, het is echt raar en treurig. Hopelijk zal dit snel omslaan naar berusting en dat we beide weer gelukkig kunnen worden. De reacties van vrienden en familie zijn trouwens hartverwarmend en erg fijn.

Ik wens u allen een goed uiteinde van 2017 een een gezonde en gelukkige start van 2018.
8 opmerkingen:

 1. Wat een schok! Inderdaad verwarrend om te delen via anonieme social media, maar het kan zeker helpen bij het verwerken. Sterkte en succes in 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat verdrietig en moedig om een besluit te nemen. Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Moed is vooral voor toepassing op mijn vrouw die de eerste stapte durfde te nemen. Dank.

   Verwijderen
 3. Wat een vervelend nieuws en inderdaad een moedig besluit van jullie beiden. Heel veel wijsheid gewenst in de komende moeilijke periode...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, dat hebben we zeker nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Mark,

  Ik kende je blog nog niet zo goed, maar dit bericht komt wel meteen binnen zeg!
  Sterkte allebei met de hele afhandeling / afsluiting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en vandaag was een dag met louter ups, dus het idee begint al te wennen.
   Ik die van jou ook nog niet maar heb hem aan mijn leeslijst toegevoegd.

   Verwijderen