zondag 17 december 2017

Wat is belangrijk in het leven?

Zoals wellicht opgevallen was heb ik de laatste tijd wat minder berichten geplaatst.

Door o.a. drie crematies in de afgelopen 6 maanden werd weer eens duidelijk dat we niets echt kunnen "hebben" in dit leven.

Alles dat we "hebben" is te leen en hoe lang we het "hebben" hangt af van hoeveel tijd we ..."hebben".

De hoeveelheid tijd die we krijgen is vooraf onbekend alhoewel bij een naderend eind of hoge leeftijd de finish wel concreter in beeld komt. Wanneer mensen bij ondraaglijk lijden of een voltooid leven zelf besluiten dat ze niet meer verder willen verdient dat, in mijn ogen, diep respect. De manier waarop nabestaanden worden achtergelaten is hierin ook een belangrijke factor.

Ik hoop dat de meeste mensen streven naar een gelukkig leven zonder anderen geluk te willen onthouden. Een deel van dit geluk zal vaak financiële ruimte, vrijheid of onafhankelijkheid zijn.

Ons beider gezondheid is gelukkig prima en, zoals op dit blog te volgen is, staan we er financieel ook prima voor. Helaas zijn er andere heftige zaken die er spelen waarvan we nog niet weten hoe we hier uit gaan komen. In de kerstvakantie zullen we meer duidelijkheid zoeken en hopelijk ook vinden.

De animo om over financiële zaken te bloggen is momenteel nihil dus de frequentie van berichten zal vermoedelijk even op dit lage peil blijven.

Nog één weekje werken en hebben we de kerstvakantie, weer eens op ons tandvlees, gehaald.

Ik wens u / jullie allen een prettige zondag en alvast prettige feestdagen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten