woensdag 24 november 2021

Avonturen met auto's

Enige tijd geleden had ik een eenzijdig ongeval op de snelweg door een oplossende file die nog net niet oploste en 2 seconden onoplettendheid. Het linker voorscherm was onherstelbaar beschadigd, het kapje van de richtingaanwijzer ook en verder over een groot deel van de lengte een brede kras van de vangrail.

Aangezien mijn auto ruim 9 jaar oud is hoef ik hem niet in nieuwstaat hersteld te hebben: een littekentje mag op die leeftijd. Dit duidelijk uitgelegd aan de lokale schadespecialist met wie ik goede ervaringen heb. Veel van de vorige schades waren overigens schuld door anderen.

Afijn, de beste werknemer die echt een kunstenaar is qua schadeherstel werkte er niet meer en zijn plek was ingenomen door hmm...iemand minder gekwalificeerd. De offerte bedroeg ruim €2000 ! Niet opgelet dus en de hele linkerzijde in nieuwstaat brengen, niet wat ik vroeg.


Conculega

Op naar de concurrentie waar de vertrokken werknemer nu werkt. Hier werd de reparatie begroot op 5 a 600 euro, juist! Na een hele poos zoeken op internet eindelijk zelf het gewenst onderdeel gevonden en besteld. Mijn vaste monteur bevestigde dat, volgens de tekst uit de advertentie, het het juiste onderdeel was en voor een goede prijs, dus direct besteld.

Vorige week maandag auto+onderdeel weggebracht en de verwachting was dat het woensdag al klaar zou zijn (!) Ik kreeg een leenauto mee (automaat: even spannend) en ging naar het werk. Op dinsdagmorgen kreeg ik de schrik van mijn leven toen ik zag dat er flinke lakschade was bij het linker achterwiel. Het duurde even maar aangifte bleek niet nodig want, die schade was er al...de vorige dag niet opgemerkt.


Welles - nietes

Op woensdagmorgen werd ik gebeld: het scherm is gespoten maar...past niet op de auto. Is van een model ouder. Ik zal de hele heen-en-weer communicatie overslaan (diepe zucht) maar uiteindelijk heeft de verkoper €200 overgemaakt om de kosten te dekken. Dat voelde wel als een overwinning! Nu zit ik alleen nog met een gespoten voorscherm dat ik nog moet zien te verkopen. Als dat lukt voor €100 ben ik geen extra geld kwijt geraakt aan deze flauwekul. Anders schiet ik er dus iets bij in.
De verkoper was niet in staat om te zeggen: "mijn fout, verkeerde onderdeel geleverd" maar "ik wil geen gezeik" betekent misschien hetzelfde.


Eind goed al goed

De lokale garage wist snel en voor een vergelijkbare prijs een voorscherm te kunnen leveren. De auto is dus naar tevredenheid hersteld.

 Fijne woensdag en blijf gezond! 

3 opmerkingen:

 1. Wat een verhaal en een gedoe zeg! Gelukkig goed opgelost. Dat stay safe is wel een dingetje momenteel in mijn team. De een na de ander test positief of heeft positief geteste huisgenoot en moet dan in quarantaine. Ik: so far so good, maar houd mijn hart vast. Ik houd afstand, was mijn handen, draag mijn mondkapje en hope for the best. Nog een maand en dan kerstvakantie, ben benieuwd of we als school open blijven, verwacht het wel maar momenteel verandert alles zo ongeveer met de dag! Voor jou ook Mark: stay safe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) Je schrijfstel herken ik onderhand wel.
  Aye caramba! Hope for the best inderdaad. Bij ons op school zijn, as we speak, nauwelijks besmettingen. Graag houden zo tot de kerstvakantie, die trouwens best een week eerder beginnen mag. Mogelijk dat veel activiteiten van die laatste (project-)week niet door kunnen gaan, dus tja...

  Als ik er trouwens die week nog een paar lessen mavo-4 zou kunnen krijgen: graag! De planning is niet meer haalbaar zo.

  Hou je goed!

  BeantwoordenVerwijderen