woensdag 1 december 2021

Ga ik voor maximaal?

Nee niet een formule-1 blogpost of Max Verstappen de komende 2 races er het maximale uithaalt (dat doet ie altijd) maar of ik in 2021 maximaal boetevrij ga aflossen.

Ik mag 15% boetevrij aflossen wat neerkomt op €28.500 per jaar. De teller voor 2021 staat nu op €21.000 en de resterende €7.500 heb ik op de spaarrekening staan maar daarmee zou mijn buffer drastisch slinken tot een heel klein bedragje. Verder is er de wetenschap dat ik terugga in werktijdfactor en nog geen concrete aanvulling op mijn salaris geregeld heb.

Zou ik nog volle bak doorwerken tot de volgende toetsweek (eind januari) dan ben ik nog een maand langer gegarandeerd van inkomsten. Voor de leerlingen en nieuwe collega ook wel zo prettig. Voor hun een duidelijke afronding en voor de nieuwe collega lekker instappen.

Eens kijken of we hier deze of volgende week afspraken over kunnen maken. Als het zo gaat dan denk ik dat ik de maximale aflossing ga doen. In het rechterstaatje heb ik het alvast zo verwerkt: dan dik onder de 60k, wauw.

De maandsom die eind deze maand afgeschreven wordt zal voor het eerst onder de €400 duiken, ook weer een leuke mijlpaal!


2022

Hoe 2022 er uit gaat zien blijft op allerlei gebieden onduidelijk, we hebben bijvoorbeeld

 • Coronavirus
 • Tot de zomer bijklussen als ZZP-'er?
 • Meer muziek maken
  • en opnemen?
 • Vanaf de zomer:
  • reizen?
  • carrière switch?
 • Daten etc.
Ach, als je inziet dat het leven toch niet te plannen is (alhoewel we dat soms wel denken) zie ik de toekomst wel zonnig tegemoet.

Fijne woensdag!

1 opmerking:

 1. Ha Mark, ik zeg aflossen tot het maximum, of heb je echt een ruime buffer nodig? Mooie plannen voor 2022, coronavirus of niet, muziek maken, bijklussen en daten moet lukken, vakanties blijven onzeker, maar even weg moet mogelijk zijn, carrière switch is natuurlijk ook een onzeker iets. Je hebt niets om over in te zitten, en tof dat je de toekomst zonnig tegemoet ziet. Goed weekend alvast! Gr Niek

  BeantwoordenVerwijderen