dinsdag 4 januari 2022

Elfstedentocht 1997 - deel #72

Ik kan niet schaatsen. Van bouwjaar 1975 vroeger als kind wel eens wat geprobeerd maar echt vlotten wilde het niet. 1985 en 1986, en 1997. Drie keer de tocht op TV gekeken. De laatste keer, vandaag precies 25 jaar geleden wordt integraal uitgezonden. Voor degene die daar geen tijd voor heeft maar toch iets mee wil krijgen, hier deel 72 van 80. Zoals het al een tijd op youtube staat.

Niet de finish van de wedstrijdrijders, waar Hulzebosch het sprintje verloor dat hem ergens voor altijd dwars zal zitten.

De eerste minuten: interview met Angenent en zijn vrouw. De laatste schaatser door Bartlehiem en aftellen naar middernacht. Wanneer op de Bonkevaart de erehaag verdwijnt en een barrière wordt...

In 1997 voor de laatste keer op vaste schaatsen, later dit seizoen werd deels overgestapt en de overstappers wonnen alle prijzen en toernooien. Wereldrecords werden verpulverd.

De laatste schaatser die op tijd binnenkomt (hier valt echt iets te lachen) en de eerste die te laat komt en het felbegeerde kruisje niet krijgt. Een handvol seconden te laat, op een tocht van 200 km...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten