maandag 5 december 2016

Nordy, Toekie & Woody

Toen het in de herfst van 2013 "aan" raakte tussen mijn aanstaande en ik maakt ik al snel kennis met 2 karaktertjes: Nordy (links) en Toekie (rechts)


Bovenstaande foto is van 22 dec 2013.

Toekie is een poes en houdt er niet van opgetild te worden. Geeft graag kopjes alhoewel deze rustig kopstoten genoemd mogen worden. Ze gaat graag naar buiten en houdt van zonnebaden. Ze heeft een dikke vacht en een "kwabje" onder haar buik. Niet van vet maar het restant van een eerdere operatie. Ze is geen allemansvriendje maar al gauw kwam ze op de bank tegen me aanliggen. 's Morgens bij het wakker worden krijgen we altijd een kopstootje van haar. Als je een mauwend geluid maakt krijg je antwoord en meestal komt ze ook naar je toe.


Nordy is een ronduit kleine poes en is juist wel een allemansvriendje, vooral bij mannen. Van kinderen is ze minder gecharmeerd en ze is bang voor vuurwerk en geritsel van plastic. Qua eten doet ze vaak moeilijk tenzij het om menseneten gaat (vlees!) dan kijkt ze je met grote ogen aan om een hapje te scoren. Nordy komt tot aan de drempel van het balkon, bekijkt het eens even en gaat dan gauw weer naar binnen. Een binnenkatje dus, klein van stuk met extreem grote pupillen.

Toen we op 16 oktober 2014 gingen samenwonen kreeg ik deze 2 charmante huisgenootjes er gratis bij!
Behalve goudvissen, een konijn en 2 zebravinkjes had ik nooit eerder dierlijke huisgenootjes gehad. Het was heel even wennen maar ik zou nu nooit meer anders willen.


De verhuizing van appartement naar onze gezamenlijke woning vonden ze in eerste instantie natuurlijk maar eng. Maar, in plaats van een balkon is er nu een heuse tuin! Voor Toekie natuurlijk fantastisch! Helaas heeft ze er maar een enkele keer van kunnen genieten.


Deze foto's zijn van 1 nov 2014.


Een paar dagen later hebben we haar moeten laten inslapen. Met ca. 14 jaar oud was ze pensioengerechtigd maar ook weer niet stokoud.

Het ging me echt aan het hart, gelukkig hadden we Nordy nog.


Die vrij snel daarna ook met haar gezondheid begon te kwakkelen. Het toch al niet zware katje kon zichzelf uithongeren en ik weet lang niet meer precies hoe vaak en met welke klachten we een paar keer naar de dierenarts gingen. Gelukkig ging het ook lange perioden heel goed met haar.In februari 2015 hebben we onze nieuwste aanvulling opgehaald uit het asiel: Woody!Deze mooi gestreepte kater is een stuk drukker dan Nordy en Toekie.


Om onze poes-op-leeftijd een beetje uit de wind te houden verbleef Woody de eerste weken op de logeerkamer.


Samen zonnebaden.


Woody zoekt toenadering maar Nordy wil er het eerste jaar (!) niet veel van weten.


Lam liggen kunnen ze allebei ook heel goed :-)


"Peper en paprikapoeder" gezamenlijk aan het stomen boven de radiator.


In het weekend en na het ontbijt (uiteraard) komen ze naar boven. Woody loopt een paar keer de vensterband op en neer en gaat uiteindelijk op je benen liggen te slapen (wat omdraaien een tikkeltje lastig maakt)


Nordy gaat op een afstandje rustig liggen spinnen maar kruipt, als ze de kans krijgt, onder de dekens.

Verrassend genoeg durft Nordy steeds meer en waagt zich zelfs de tuin in!Woody blijft de meest nieuwsgierige.


Grumpy & cute!


Baasje gemist na een week vakantie.


Kop diep in de Griekse yoghurt.


Een paar maanden geleden was ze uitgedroogd en hebben we haar voor de dood kunnen weghalen. Dagelijks krijgt ze twee medicijntjes: 1 voor de bloeddruk en 1 voor de nieren.

Waaghals Woody.


Multitasken: spinnen en slapen. Over haar buikje kriebelen vindt ze heerlijk.Koning van de tuin: Woody.


Correctiewerk bemoeilijkt.


Deze laatste gezamenlijke foto is van 27 nov jl.


Met Nordy gaat het alweer niet zo goed. Ze eet veel te weinig en na een echo blijkt dat één nier helemaal is afgestorven en dat een operatie het enige is dat helpen kan. Die moet op 6/7 december plaatsvinden.

Vrijdag 2 december heeft ze nog een goede dag, eet in elk geval iets en komt ook bedelen bij het warme eten. Zaterdagmorgen komt ze samen met Woody naar boven om op het bed een dutje te doen.
's Avonds alles redelijk in orde, eet weer wat maar lijkt moeite te hebben om haar vaste plekje in te kunnen nemen bij haar baasje. Tegelijk is ze laatste weken overduidelijk afgevallen.

Zondag is geen goede dag, alleen een beetje melk gaat erin. Ze beweegt minder. We dekken haar toe zodat ze geen energie hoeft te verspillen.

Vanmorgen probeer ik haar wat melk te voeren. Ze ziet er niet goed uit en maakt geluid bij het ademen. De dierenarts heeft alles gedaan, de operatie naar voren gehaald en al vanmiddag uitgevoerd.

Het was helemaal mis...Dat ze de operatie überhaupt overleefde was al een klein wonder.

Vandaag, op 5 december 2016 hebben we afscheid genomen van de 14-jarige Nordy. ONZE poes, en om zeker te weten dat ik niets van haar zou vergeten, dit lange bericht.


Bedankt en rust zacht lieve Nordy.

Nee.
Met die foto wil ik niet afsluiten.

"Baasje, het is heus al etenstijd." Meestal rond 20:15 uur werd er op enige manier gemeld dat het echt bijna 21:00 uur was. :-)Ik ga je missen.2 opmerkingen:

  1. Sterkte met je grote verlies!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach jee wT een verdriet en verlies. En wat een super mooie poes was ze. Wat zal hè haar gaan missen.

    BeantwoordenVerwijderen