zondag 18 februari 2018

(Gebrek aan) Energie

Helaas heb ik gemerkt dat een echtscheiding verstrekkender effecten op een mens heeft als dat ik gedacht had.

De laatste paar nachten slaap ik 9,5 tot 10 uur (!) maar als er overdag iets voorbij komt dat enige geestelijke inspanning vraagt dan ben ik al snel weer doodmoe.

Korte termijn planning kan ik nog overzien en eerst eens kijken hoe/of ik aankomende week doorkom. En laat ik verstandig zijn en morgen de bedrijfsarts eens bellen.

Komende tijd dus waarschijnlijk minder en kortere berichten op deze BLOG.

3 opmerkingen:

 1. Het is niet niets een echtscheiding. Heel verstandig om de (bedrijfs)arts te bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Mark, ik lees je blog pas een korte tijd, maar voel me nu al geroepen om te reageren. Net als jij ben ik in het onderwijs werkzaam, ik geef les én ben teamleider van zo' n dertig docenten. Ik heb na jarenlang mijn weekenden met schoolwerk vullen een burn-out gehad en zat daardoor 8 maanden als een dood vogeltje op de bank. Inmiddels ben ik ouder en wijzer en doe ik thuis niets meer voor school. Dat was niet makkelijk in het begin maar ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven en, indien nodig, om hulp te vragen. Ik lees dat jij erg veel tijd aan school besteedt en daarnaast ook de emotionele stress van een scheiding hebt. Zoveel slapen is een duidelijk signaal lijkt me. Ik hoop dat je bezoek aan de bedrijfsarts iets oplevert. Ik wens je sterkte én succes! groet Niek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Niek, reageren mag altijd hoor, ook al zou je vandaag voor het eerst mijn blog lezen. Maar even serieus: bedankt voor je reactie.
   Thuis niets meer aan school doen is voor jou een goede oplossing geweest. Daarvoor zul je langere op school blijven denk ik? Dat heb ik ook een tijd gedaan. Op welke manier je je grenzen bewaakt maakt denk ik niet uit, als je het maar doet. Dat doe ik dus bij deze en ik denk dat ik er op tijd bij ben. Nogmaals dank voor je reactie. Fijne avond en hou je goed. groet, Mark

   Verwijderen