vrijdag 9 februari 2018

Op het tandvlees...

Zo, op het tandvlees weer de volgende schoolvakantie gehaald. En nu dus lekker een week vrij denkt u?

Ik heb een opsomming gemaakt van wat er nog gedaan zou moeten worden om alle achterstanden weg te werken qua correctiewerk van toetsen, labjournaals, S.O.'s en praktische opdrachten. Ook dien ik logboekberichten van mijn mentorleerlingen bij te werken. Dat zou samen neerkomen op minimaal 24 klokuren, oei.

Morgen ga ik maar eens een planning maken voor de komende 9 dagen met als doel:

a) enigszins uit te rusten en van de vakantie te genieten
b) 2 familiebezoekjes te kunnen doen,
c) zo veel mogelijk (school-)werk af te krijgen,
d) overtollige spullen via marktplaats te verkopen en
e) de vorderingen van onze landgenoten te volgen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Dit lijkt me wel de juiste volgorde qua prioriteiten...

Vanaf zaterdag zal er elke dag steeds (minimaal) 1 schaatsafstand zijn op de lange baan, te beginnen met de 3000m dames. Sjinkie Knegt & co hopen wat potten te kunnen breken bij het shorttracken en van de overige sporten heb ik eigenlijk geen idee of er Nederlanders meedoen, laat staan of ze kanshebbers zijn voor eremetaal. Maar meedoen is belangrijker dan winnen, nietwaar?

Als mijn laatste berichten wat futloos overkomen, dan weerspiegelt dat aardig mijn conditie.
Ik hoop de komende week dus wat energie te tanken!

Voor de sportliefhebbers: fijne spelen gewenst! En voor de rest: prettig weekend.

Mocht u trouwens denken dat ik niks om carnaval geef: inderdaad, dat doe ik (meestal) niet. ;-)
4 opmerkingen:

 1. 24 uur achterstallig werk doen, en verder 9 dagen aaneengesloten vrij. Klinkt mij toch heus als vakantie in de oren! Ik verbaas me telkens weer over dat mensen die werkzaam zijn in het onderwijs om het hardst roepen dat ze die 12 weken in het jaar dat er geen les wordt gegeven, echt echt echt niet vrij zijn! De meeste werknemers in Nederland hebben 5 weken per jaar waarin ze echt niets hoeven te doen voor hun werk. Kun je me uitleggen waarom mensen in het onderwijs daar zo anders tegen aan kijken? Niet negatief bedoeld hoor, ik zou oprecht graag weten hoe dat zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkelijk Anja? 5 weken echt niks doen. En van de overgebleven 47 weken zijn bij de meeste mensen buiten het onderwijs de avonden ook vrij neem ik aan? En de zaterdagen? En de zondagen? Maak het sommetje dan nog maar eens want de meeste avonden, zaterdagen en zondagen zijn bij ons niet vrij.

  Dat vinden we niet erg, ik klaag er tenminste niet over. De schoolvakanties zijn bedoeld om "overuren op te maken" maar wanneer de werkdruk zo is toegenomen dat die ook steeds meer dichtslibben mag ik wel een keer zuchten vind ik...

  Even zo goed dat jij je vanaf jouw kant telkens weer verbaasd over de klagende leraren verbazen/ergeren wij ons aan het onbegrip aan mensen buiten het onderwijs. Goed dat je je laatste zin nog even toevoegde.

  Ik zal er zo een apart bericht aan wijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor je uitgebreide uitleg! Voor mensen buiten het onderwijs is het waarschijnlijk lang niet altijd duidelijk welke werkzaamheden er allemaal bij komen kijken.
  Het is van mij oprechte interesse hoe het zit, jammer dat jij je kennelijk toch min of meer voelt aangevallen, zeker niet mijn bedoeling.
  Zelf werk ik in de detailhandel, alleen op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn wij echt vrij, verder zijn wij inzetbaar van ma t/m vr 9-21 uur, zaterdag 9-18 uur en zondag 12-17 uur, en zaken als vergaderingen gebeuren in onze eigen, onbetaalde tijd, met verplichte aanwezigheid. De tijden die ik noem zijn openingstijden, werkzaamheden voor opening en na sluiting zijn natuurlijk ook verplicht, maar ook dat doen we onbetaald in onze eigen tijd. En wij verdienen slechts het minimumloon. Dus misschien wordt er vanuit het onderwijs ook wel met een te roze bril gekeken naar mensen die buiten het onderwijs werken. Goed om elkaar dan wat beter op te hoogte te brengen van hoe zaken nu precies in elkaar steken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Nee inderdaad, daarom schreef ik het ook. Niet aangevallen hoor. Je toon vond ik een beetje pittig maar dat kan ik wel hebben. Wat jij omschrijft aan jouw kant is ook niet misselijk. Dat van die roze bril zou kunnen en ons salaris vind ik nog steeds niet slecht maar vergeleken met hbo/wo functies in het bedrijfsleven lopen we onderhand ver achter. Hoe dan ook: bedankt voor je reacties en de constructieve dialoog!

   Verwijderen