woensdag 2 januari 2019

Crowdfunding - 1e statusupdate van 2019

De beste wensen voor 2019 allemaal!

Hopelijk is iedereen het nieuwe jaar goed begonnen. Ik wel, alhoewel niet als miljonair. Beide ouderjaarsloten leverden €5 op zodat de hele (voor-)pret niet €30 maar €20 kostte.

Later deze maand maand gaat de hypotheeksom onder de 140k ! Het aflossen gaat nog steeds lekker maar ik zou het tempo graag wat opvoeren. Daarover later wellicht meer.

Eerst maar eens deel 3 van de halfjaarlijkse crowdfundupdate.


Status crowdfunding


In juli 2018 postte ik over het feit dat 5 projecten van geldvoorelkaar niet meer uitbetaalden. Positief nieuws: 2 van deze projecten hebben een doorstart gemaakt en project 12 loopt weer helemaal op schema. Project 1, waar mijn inleg het grootst is, heeft nog een kleine achterstand maar zal waarschijnlijk als eerste in de zwarte cijfers duiken.


De bovenste 13 projecten lopen dus bij geldvoorelkaar. Van mijn totale investeringsbedrag van €3400 heb ik dus €2446,16 terug ontvangen wat neerkomt op 71,9 %.

Het volgende rijtje zijn 6 projecten die via lendahand lopen. Deze betalen niet maandelijks maar halfjaarlijks terug. Project 6 heeft bij de eerste termijn alleen rente terugbetaald. Volgens het platform zal de aflossing binnen de bestelde termijn (voor okt 2019) voldaan worden. Van de €700 is €147,59 terug ontvangen (= 21,1 %).

De laatste 2 projecten lopen via Knab. Project 2 betaalt maandelijks steeds een kleine aflossing (en rente) en pas in november 62,5% van de aflossing ineens. Het percentage (nu 4,7%) terugbetaald zal dus slechts langzaam stijgen.


Samenvattend:


Van de 20 lopende projecten zijn er 3 met een dusdanige achterstand dat incassobureaus zijn ingeschakeld. Voorts zijn er 2 overige projecten met een achterstand waarbij de verwachting is dat alle termijnen betaald zullen worden.
De overige 15 projecten lopen volgens schema. Bij de volgende update in juli behoort er minimaal 1 project volledig afgelost te zijn. Als ik kijk naar alleen geldvoorelkaar dan behoort een klein positief rendement weer tot de mogelijkheden. Ook al zou er uit de 3 failliete projecten geen cent meer komen.

2 opmerkingen:

 1. Hi Mark, gevonden en ga je terug volgen. Leuk dat je bij mij reageerde. Zie dat jij ook echt vet lekker bezig bent met aflossen. Dat het een mooi en bevrijdend en bevredigend jaar mag worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rose, oké leuk!
   Zeker en nóg gaat het me niet snel genoeg haha.
   Dank je wel, ik wens jou niks minder!

   Verwijderen