donderdag 15 augustus 2019

Verhuizen en gratis meubels

Nee, niet ikzelf. Vrienden van mij zijn aan het verhuizen en ik heb ze een paar keer, vooral gisteren, geholpen. Ehm...aangezien mensen die verhuizen vaak al genoeg aan hun hoofd hebben heb ik mijn uiterste best gedaan niets stressverhogends toe te voegen: missie (met moeite) geslaagd.

Hoezo dan? Nou....als ik ga verhuizen is er een plan....met ruimte voor iets dat misgaat of tegenvalt. Is alles (en ik bedoel ook echt ALLES) dat in het oude huis staat bestemd voor het nieuwe huis. Als het andere is (ruim!) van tevoren afgevoerd. Het hoekbankstel bijvoorbeeld had ik LATEN ophalen door de kringloop en een week of 2 op (tuin-)stoelen geleefd. De ijskast zou ik leeggegeten hebben en ontdooid. Maar vooral zou ik alle losse spullen in verhuisdozen gestopt hebben, wellicht zelfs gemarkeerd.

Het was gisteren een chaos (in mijn ogen) waar nog van alles gesorteerd moest worden en waar de inhoud van de eerste (en derde) vrachtwagenlading enkele reis kringloopcentrum als bestemming had. Het dieptepunt was toen in de schuur (waar nog NIETS was opgeruimd of gesorteerd) een roestige fiets zonder zadel bleek te staan en de eigenaar een paar minuten op zoek ging naar het sleuteltje...

De reden dat ik niet gillend gek ben geworden is dat er wel doortastend besluiten werden genomen over wat weg kon, en dat was dus veel... en hier en daar wat nuttige suggesties van helpers zoals ik werden overgenomen.
Ik kan dus niet zo goed tegen chaos, althans niet tegen sommige vormen.


Meubels


Een aantal overtollige meubels (en diverse andere spulletjes) staan nu bij mij, dat wil zeggen: het BOUWPAKKET van de kast staat hier :-)

Een doosje met stelschroeven erbij. Als niet-zo-ervaren-klusser heb ik deze term even voor jullie opgezocht (met zoekterm "steRschroeven, geen kruis maar een sterretje dacht ik hahaha, grappig dat ik er maar 1 letter naast zat) en aangezien ik geen passend bitje heb maar wel een compleet setje handstelschroevendraaiers doe ik dus lekker alles met de hand. (Ruimte voor een schunnig grapje op de stippellijn XD .................)

Nou, het begint er op te lijken maar klaar ben ik nog zeker niet. Ik ga zo weer lekker verder, strandweer is het toch niet :-)4 opmerkingen:

 1. Knap dat je niet gillend gek bent geworden, bij het lezen van je blog kreeg ik het al Spaanse benauwd! Succes met klussen, hier in de Randstad komt nu net een zonnetje door, maar zeer zeker ook hier geen strandweer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja precies. Alles bij elkaar was het een leuke en leerzame ervaring :-)
   Even een week regen kan de natuur ook wel gebruiken (understatement) maar volgens zeggen is er vanaf eind aug. weer zonniger weer.

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar, deed me aan helpen bij een verhuizing van jaren geleden denken.....kwam goed, maar ik was blij dat ik niet moest verhuizen....Zelf zeer gestructureerd raak niets kwijt en ik heb vaak alles op de goede plek. De rotzooi was al afgevoerd.

  BeantwoordenVerwijderen