zondag 11 augustus 2019

Grens doorbroken!

En weer ga ik deze maand met mijn hypotheek door een grens: die van de €130.000. Aan de ene kant ben ik best trots dat ik al zover ben. Aan de andere kant een beetje ongeduldig omdat het me nog niet snel genoeg gaat!

Ter inspiratie en motivatie maak ik bij deze even een nieuw rijtje met gegevens met de data waar ik deze en eerdere grenzen doorbrak.Conclusie


De eerste 10 mille gingen er in 8 maanden (eigenlijk 7,5) vanaf, mede doordat we in januari 2015 nog redelijk wat spaargeld bleken te hebben die we deels stuksloegen op/aan de hypotheek.

De volgende 3 stappen duurden steeds ongeveer een jaar. Zonder restschuld van appartement ex, trouwerij en echtscheiding was dit vast een stuk sneller gegaan.

Maar vanaf anderhalve ton ging het gas erop! Om achtereenvolgens naar €140.000 en nu €130.000 te duiken had ik steeds slechts 7 maanden nodig. De volgende horde wordt wellicht al over 6 maanden genomen (prognose). Het lijkt erop dat het sneeuwbaleffect nu eindelijk begint te werken.


Hypotheek van onder een ton


Het goede gevoel dat er is door de cijfertjes is is prettig. Er is een barrière die ECHT indruk maakt...die van een hypotheeksom van 5 cijfers. Zoals mijn begroting nu is gaan we (en ik hoop tegen die tijd inderdaad "we") dat feestje vieren rond februari 2021.

Zo, ik ben weer gemotiveerd! (Jij wellicht ook.) Fijne zondag!

8 opmerkingen:

 1. Wow.. dat doe je knap! Hier leven we ook van mijlpaal naar mijlpaal. Ik lees je blog met super veel plezier Go on! Je komt er wel. En dat met z'n tweetjes komt ook. Laat los en het komt naar je toe. Topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel! Oh ja, heb je ook een blog?

  :-) bedankt voor alle goede wensen en aanmoedigingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd, je heb dit al voor elkaar en ik kan me voorstellen dat het niet snel genoeg kan gaan. Maar heb ook geduld hou je motivatie vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vooruitgang! het gaat hard bij je. Wij zijn net de mijlpaal van 140k gepasseerd en mogen nog eventjes voor de 130k in zicht komt. Al gaat de aflossing elke maand sneller..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat klinkt ook prima! Dat versnellen voelt ook lekker vind ik. :-)

   Verwijderen
 5. Dag Mark, fijn dat het zo snel gaat en ik snap dat het jou niet snel genoeg kan gaan, maar ik vind het super! En een 5-cijferige hypotheek over niet al te lange tijd is zeker een feestje waard! Hoop dat "jullie" dat gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stella, dank voor je leuke reactie!
   Yes, dat feestje komt er dan wel denk ik!

   Verwijderen