vrijdag 24 september 2021

Ander werk? - deel 3

Vanmiddag werd ik gebeld: a.s. maandagmiddag een gesprek op de particuliere school waar ik al even contact mee had: spannend!

Mijn ontslagbrief heb ik al een paar maal aangepast en lijkt nu helemaal goed. Ik laat hem nog lezen door een collega en als we er a.s. maandag uitkomen dan wacht ik ook niet langer en overhandig ik hem aan de rector. In tegenstelling tot vorige keer is er geen leedvermaak aangezien de verhoudingen nog redelijk goed zijn en de sfeer alleen ernstig bekoeld maar (nog) niet giftig is. 

Een stukje uit de ontslagbrief: "Op allerlei vlak is het goed regelmatig zaken te veranderen/verbeteren en zaken die niet te veranderen zijn te accepteren. Als de situatie ontstaat dat beide acties niet meer mogelijk zijn is het tijd om te stoppen.

Aangezien de koers van de school en diverse andere zaken niet (meer) stroken met mijn visie op professionaliteit en goed onderwijs is dat punt helaas nu aangebroken.

Ook ben ik toe aan rust, na 2 hectische schooljaren. Ik voel me daardoor genoodzaakt per direct ontslag te nemen." 

Dat dus. 

Verder zijn er in mijn sectie (minimaal) 2 collega's ook om zich heen aan het kijken en per 1 januari vertrekken sowieso 2 andere collega's. Mijn plannen heb ik gedeeld met een paar sectiegenoten. Als het zo doorgaat kan de rector over een paar jaar het licht uitdoen.3 opmerkingen:

 1. Deze blog had ik even gemist! Succes morgenmiddag! En wat een topbrief heb je geschreven! Groet Niek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) Merci, maar een gesprek morgenochtend met mijn eigen rector is spannender. Doel is geduld niet verliezen, zakelijk blijven en op de inhoud blijven. Net de reactie op mijn mailtje van hem gelezen waaruit niet perse blijkt dat hij iets gaat oplossen. Zijn ergernis over dat ik het e.e.a. zwart op wit heb gezet is wel duidelijk. Ik ben benieuwd.
   Misschien plaats ik morgenavond wel een update hier :-)
   groetjes!

   Verwijderen
  2. Men houdt niet van een luis in de pels! Lekker voor hem zou ik denken! ;-) groet Niek

   Verwijderen