zaterdag 25 september 2021

Ka-ching!

Precies 10 jaar geleden sloot ik een aantal deposito's af. Daarvan is net de laatste vrijgekomen, of hoe zeg je dat? Elke 25 september werd €460 uitgekeerd, want 4,6% van €10.000, en nu kan ik ook de hoofdsom benutten.

Op deze spaarrekening krijg ik zowaar nog wat rente (0,01%) dus ik laat het daar voorlopig even lekker staan. Een andere reden is dat ik wel goed vind dat ik een extra handeling moet doen om het uit te kunnen geven. Dit voorkomt dat ik het in een enthousiaste bui alsnog in de hypotheek zou stoppen :-)

Brandbrief

Zojuist een brandbrief naar het managementteam gestuurd vanwege de ondeugdelijke opslag van chemicaliën bij ons op school. Inderdaad, dat kan er ook nog wel bij. Ook in mijn ontslagbrief zal ik nog wat aanpassen want een basisvoorwaarde lijkt me toch wel dat mijn leerlingen en ik geen gevaar lopen doordat er giftige en/of brandbare dampen ingeademd worden.

Ik ben benieuwd naar de (re)actie van het MT en mocht dit in mijn ogen onvoldoende en/of te traag zijn ben ik niet te beroerd om de arbeidsinspectie in te lichten.

Hoe dan ook ligt er een boeiende week voor de boeg.

Fijn weekend!

7 opmerkingen:

 1. Zo dan, ze zullen vast niet zo blij zijn met je met zo'n brandbrief! Mijn ervaring is dat MT-ers kritiek niet zo fijn vinden. Maar goed, jij hebt je ontslagbrief al klaar, zal jou een worst zijn wat ze van je vinden! En terecht dat je het doet hoor! Ik ben van team veranderd en hoor alleen maar narigheid vanuit mijn vorige team. Helaas blijven incompetente mensen op hoge functies gewoon zitten en mogen de onderknuppels hun fouten oplossen. Moest het even kwijt... Nog leuke vacatures gezien?? Groet Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, mooi weer een reactie van je te lezen.
  Dat is ook mijn ervaring maar wellicht dat er bij de "onderofficieren" wel begrip is en wellicht zelfs actie. Overigens heeft mijn zeer terughoudende scheikunde collega het gedurfd om mijn mail met een reply-all bijdrage te ondersteunen.


  "onderknuppels"! die ga ik onthouden en misschien wel gebruiken haha. "Voetvolk", "zandhappers" en "frontsoldaten" kan ook alhoewel allemaal legertermen.
  Ja inderdaad, ik heb besloten heel relaxed maximaal de strijd aan te gaan en alle mogelijke hulpmiddelen inzetten. Maandag heeft de rector nog één kans om de boel snel op te lossen en gaandeweg ga ik hulptroepen inzetten: de MR (voorzitter is al op de hoogte), de bestuurder, de AOB maar vooral de arbeidsinspectie.

  Van de laatste 2 heb ik de telefoonnrs. al in mijn mobiel gezet.
  Zeer goed mogelijk dat bij een bezoek van de arbeidsinspectie de beerput los gaat en in één golf een heleboel shit aangekaart en opgelost wordt.

  Ik heb niks te verliezen. Ja, m'n baan maar zomaar ontslaan lijkt me ook niet zo makkelijk. En wat dan nog.

  Nou, maandagmiddag een sollicitatiegesprek en denk dat dit goed komt.
  Kleine wtf maar beter dan niks :-) (En een particuliere school.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad terecht dat je het doet. Of je niets te verliezen hebt, durf ik niet met stelligheid te zeggen. In de ons kent ons maatschappij waar regelmatig om referenties wordt gevraagd, kan dit soms per kerende post terugkomen. Meegemaakt met een collega, die toch lastiger aan een nieuwe baan kwam door slechte pers. Niet direct en in zijn gezicht natuurlijk. Dat maakt het wel wrang.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Angst is een slechte raadgever vind ik. En mijn cv is lang genoeg dat referenties ergens anders opgevraagd kunnen worden. Voor zover ik weet is er nog nooit om referenties gevraagd.
  Mocht het echt fout aflopen dan zou ik bij dit kleine scholengroepje wellicht niet meer aangenomen worden. En dat is niet erg want het ligt een eindje buiten mijn directe regio.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word al jarenlang als referentie opgegeven door vertrekkende collega's. Nog NOOIT ben ik benaderd door een toekomstige werkgever van zo'n collega. Ik zou me ook niet zo heel druk maken, zeker niet met voldoende positieve referenties! Ik wens je veel succes morgen! En ik kijk enorm uit naar het vervolg! (onderknuppels, mooi woord he? - net als droeftoeters trouwens!). Groet Niek

   Verwijderen
 5. Nogmaals merci! Die is ook leuk. In de regio waar ik werk wordt het woord "mafklappers" gebruikt. Was nieuw voor mij maar bekt ook wel lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die mafklappers ga ik hier in de regio dan maar eens introduceren!! LOL!! Gr Niek

  BeantwoordenVerwijderen