zaterdag 4 september 2021

Looptijd weer flink ingekort

Nu met 11 maanden om precies te zijn. Oorspronkelijk als einddatum 1 november 2044, in een aantal stappen nu ingekort tot 1 april 2041. 

Tot het eind van 2021 blijf ik maandelijks fors extra aflossen, met geld van o.a. de vrijgekomen deposito, waardoor de looptijd nog flink verder ingekort zal worden. De extra handelingen die het vergt vind ik wel een beetje irritant en mogelijk dat ik vanaf januari gewoon weer aflos volgens lastenverlichting.

De reden dat ik nu de looptijd verkort is omdat ik in 2021 tegen de maximale boetevrije aflosgrens van 15% aanloop. Dit zal in 2022 vermoedelijk niet zo zijn waardoor de drive om de looptijd in te korten minder groot is. Nou ja, ik zie het allemaal wel. Sowieso wel tof om te weten dat de finishlijn definitief steeds dichterbij komt te liggen.


Formule-1 in Nederland!

Voor het eerst sinds 1985 zal er weer een Formule-1 Grand Prix verreden worden in de duinen op het circuit van Zandvoort! Als dit corona-technisch ook succesvol verloopt dan kunnen andere grote evenementen ook van het slot lijkt me. Over een klein uurtje is de kwalificatie en als de 3e vrije training representatief is dan staat Max er uitstekend voor! Fijn (race-)weekend!


5 opmerkingen:

 1. Je hebt echt flinke stappen gemaakt in de tijd dat ik niet geblogd heb zeg, mijn complimenten. Die hypotheek wordt echt al heel overzichtelijk klein...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja vind ik ook. Vooral toen hij naar 5 cijfers kromp. :-)

   Verwijderen
 2. Waarom zou je de looptijd van de hypotheek inkorten? Ik snap dat je tegen de 15% grens aanloopt, maar nu los je extra af zonder voordeel. Als je namelijk in dit tempo aflost, is je looptijd vanzelf al een stuk korter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, omdat de "vaste aflosvoet" krimpt als je aflost volgens lastenverlichting. De som die je in totaal aflost is dan kleiner.
   Jaarlijks éénmalig in december aflossen voorkomt dit probleem maar dan betaal je in de andere 11 maanden dus weer teveel rente.

   Via looptijdverkorting aflossen betekent dat de "vaste aflosvoet" niet krimpt maar zelfs iets groeit. Dus zeker in een jaar dat je tegen je 15% grens aanloopt heeft het zin. In jaren waar dit niet zo is, is het effect minder nodig. Alhoewel, aangezien sparen alleen maar geld kost is het prima om zo veel mogelijk in je huis te stoppen, vind ik.

   Tenzij je liever belegt maar daar ben ik niet zo van.
   Heb ik je vraag beantwoord?

   Verwijderen
  2. Ja ik denk het wel ;-)
   Uiteindelijk is de vraag natuurlijk waar je de minste rente mee betaald. Als het verkorten daarin helpt, dan zeker doen.

   Verwijderen