woensdag 22 december 2021

Jij bent een influencer.

Om te beginnen ben ik tegen het gebruik van onnodig Engels, het is wel als vechten tegen de bierkaai, des te meer reden om meer tegengas te geven. De titel van deze post vind ik ook nog eens een "jeukterm", influencer...we leven in een samenleving waar iedereen elkaar op een kleine manieren en soms significante wijze beïnvloedt.

Waarom dan deze Engelse jeukterm gebruiken? Collega blogger "Geld is tijd" postte over financiële influencers en deed een onderzoekje naar een aantal bloggers die financiële influencers (lijken te) zijn maar daar niet altijd even transparant over zijn. Hij maakt hierin vakkundig gehakt van een aantal van deze bloggers.

Ik ben zelf nogal nuchter en voor serieus financieel advies spreek ik met iemand die er voor doorgeleerd heeft. Blogs neem ik niet serieus. Wat ik hier deel over wat ik zelf uitspook op financieel en ander gebied mag een ieder zo series nemen als hij/zij wil. Door de diversiteit aan onderwerpen de laatste tijd denk ik niet dat iemand de indruk had dat ik enige bevoegdheid heb om financieel advies te geven, maar voor de zekerheid toch even een vrijwaring (ja, dat is het Nederlandse woord voor "disclaimer", evenveel letters, evenveel lettergrepen): 

Ik ben geen financieel expert. Ik doe wat ik denk dat verstandig is en als je denkt dat je zaken net zo of juist volkomen anders moet doen: ga je gang.


1964

Wel serieus: Nederlanders geboren in of na 1964 kunnen een afspraak maken voor een Boosterprik.


Hypotheek aflossen


Ik zie dat het salaris van december en de 13e maand op mijn rekening staan. Mijn buffer heb ik aangevuld tot €10.000 en ik heb nog een potje met €850 om mijn (maximale) extra risico af te dekken. In januari worden de ziektekosten in 1 klap afgeschreven dus daarvoor houd ik geld achter de hand.

Wat ik dientengevolge kan aflossen zit ergens tussen 4000 en 5000 euro. Om de maximale boetevrije som aan te tikken zou dit €7500 moeten zijn, mmm. In de volgende post laat ik wel weten wat het geworden is.

Fijne woensdag!

    

2 opmerkingen:

  1. Tegenwoordig gaan mensen voor epidemiologische kennis naar salsaleraren, dus je weet het nooit hoeveel je advies blindelings overnemen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, is waar! Het is treurig gesteld met n deel van de mensheid. Fijne feestdagen!

      Verwijderen