zaterdag 9 september 2017

four hurricanes and an earthquake

Terwijl wij ons druk maken over hoe hoog de extra aflossing deze maand weer zal zijn hebben mensen in andere delen van de wereld helemaal geen huis meer.

Nadat orkaan Harvey schade aanrichtte in Texas verpulverde orkaan Irma (categorie 5 - de "vinger van God") een deel van het Caribisch gebied waaronder Sint Maarten.


In navolging van "het rijke wijf" deel ik deze doneeractie voor onze medelanders overzee: https://www.doneeractie.nl/help-sint-maarten

De volgende orkaan (José) is alweer onderweg en deze volgt ongeveer hetzelfde pad als Irma.
De verwachting is dat het traject iets noordelijker zal liggen en in ieder geval niet nogmaals pal over Sint Maarten zal gaan.

Orkaan Katia is ook al gevormd (nabij Mexico) maar lijkt minder krachtig te zijn dan haar 3 voorgangers. In Mexico hebben ze trouwens de handen vol aan de aardbeving van eergisteren, met een kracht van 8,1 op de schaal van Richter. De laatste melding bericht van 61 dodelijke slachtoffers.
Onze koningin Máxima is momenteel in Mexico maar is ongedeerd.

Overigens is orkaan Irma verre van uitgewaaid en teistert ze nu de noordelijke kust van Cuba en is op weg naar Florida en dreigt, na een korte verzwakking, wederom een orkaan te worden van de krachtigste categorie: F5...Geen opmerkingen:

Een reactie posten