dinsdag 29 maart 2016

10% afgelost!

Het was me bijna ontgaan maar als morgen de vaste aflossing wordt afgeschreven dan staat de teller op €171.000,-! De oorspronkelijke som was €190.000,- en daarvan is dan €19.000,- oftewel 10% afgelost. Toch weer een fijne mijlpaal om te passeren dacht ik zo.We hebben beide onze belastinguitgave ingevuld en weten dus ongeveer wat we terug kunnen verwachten. Of dit helemaal ten gunste komt aan onze schulden....dat dan waarschijnlijk niet. Onze wens om in december een heeeeele verre reis te maken (Nieuw Zeeland) zal ook geld kosten en de vliegtickets zullen toch echt vooraf betaald moeten worden.

Over vliegtickets gesproken: kleinere tripjes boek ik meestal zelf waar ik de wereldreizen aan het reisbureau overlaat. Een maandje geleden zijn we er geweest en aangegeven wanneer we wilden gaan en hoe lang (ca. 18 dagen) en dat we opteerden voor een zo kort mogelijke reistijd.
Ik bedoel: je bent sowieso een etmaal onderweg en gezien de relatief korte duur van de vakantie is het niet wenselijk 40 uur onderweg te zijn.
Het reisbureau kwam met een offerte die aan deze voorwaarden voldeed van €1850,- p.p. Dit vond ik wat aan de dure kant en na enig zoeken vond ik zelf een vlucht voor ca. €1550,- p.p. Die €600,- extra houden we liever in de zak!

Ik heb het geld op dit moment even niet dus kan nog niet boeken. Volgende maand waarschijnlijk...


2 opmerkingen: