zaterdag 19 maart 2016

NHG - hoe zit het daarmee?

Mijn hypotheekverstrekker (A.S.R.) zal aanstaande maandag alle hypotheekrentes drastisch gaan verlagen.

Mijn 10 jaar rentevast periode (2,25%) eindigt pas op 1 juli 2025.
De resterende hypotheeksom zal op 1 april a.s. €171.000,- bedragen.
De W.O.Z. waarde is kortgeleden vastgesteld op €201.000,- De L.T.V. is dan dus 85,1%.

Zoals in enkele blogberichten al eerder gemeld: de NHG rente is bij veel (ca. 50%?) van de hypotheekverstrekkers niet meer het laagst, zo ook bij de A.S.R. Non-NHG hypotheken met een laag risico / lage L.T.V. hebben lagere rentepercentages. Is het dan mogelijk een NHG-hypotheek om te zetten in een non-NHG hypotheek? Liefst natuurlijk zonder al te veel extra kosten.

De mailwisseling hierover met mijn hypotheekverstrekker zal ik zo maar eens een vervolg gaan geven. Als ik in aanmerking zou komen voor een renteverlaging laat ik die mogelijkheid natuurlijk niet liggen!

Nog meer goed nieuws:
1) De rentebarometer is weer wat gedaald.

2) Bernie Sanders blijft maar winnen aan populariteit, hopelijk vanaf nu de gedelegeerden ook wat meer!

3) Max Verstappen heeft zich voor de eerste Grand Prix van 2016 op een fantastische 5e startplaats gekwalificeerd! Zijn beste startplaats ooit, en beter dan vader Jos (kwalificeerde zich eens als 6e).

Het nieuwe kwalificatiesysteem vind ik trouwens
A) geen verbetering,
B) onnodig en
C) irritant!

Overigens was Max's 5e plek niet de beste Nederlandse starplaats ooit... Dit klinkt gek omdat Jos V. toch te boek staat als de beste Nederlandse Formule-1 coureur sinds de sport werd opgericht in 1950. Ene Jan Lammers mocht in 1980 de Grand Prix van Long Beach aanvangen v.a. de 4e startplek. Helaas kon Jan er niet lang van profiteren en strandde al in de eerste bocht. Uiteindelijk haalde Jan Lammers zelfs nooit een wereldkampioenschapspunt (top-6 finish in die tijd).

Een ander dubieus record van Jan is trouwens de langste pauze in een Formule-1 carrière: 10 jaar! (3767 dagen). Dat record mag ie houden van mij!

Morgen de wekker op 06:00 uur!

Fijn (race-)weekend!1 opmerking:

  1. Geniet ervan. Ik ga ook kijken. Max' opa (papa van Jos) woont hier in dezelfde gemeente, ander dorp. Daar hebben ze steevast een groot scherm en gaan heel veel mensen kijken. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar zie wel alles of facebook verschijnen. Erg leuk voor hun.
    Wij zijn benieuwd naar morgenvroeg. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen