zaterdag 12 maart 2016

Ga gerust met pensioen Gerhard Hormann!

Het lichtend voorbeeld van veel hypotheek aflossende Nederlanders had al wat van zijn glans verloren.
De realisatie dat een hypotheek een schuld is (duh) was voor Gerhard ooit een eye-opener en uit zijn manier van schrijven blijkt dat hij dit een bepalend moment vond. (woehoe!)

Ik heb alleen zijn eerste boek gelezen en alhoewel er hier en daar wel aardige tips in staan vind ik het nu niet direct het ei van Columbus. Fragmenten uit zijn latere boeken en zijn blog-berichten geven me onvoldoende aanleiding om andere boeken van zijn hand te lezen.

Het valt me de laatste tijd op dat het generaliserende toontje van Gerhard in zijn blogberichten het stadium van belerend is gepasseerd en nu ronduit neerbuigend genoemd kan worden.

Generatie Y dit en dat, ach hou toch op met dat gelabel. Ik ben geboren in 1975 en denk gewoon zelf na, liefst op een nuchtere en ironische wijze.

Een blog is uiteraard niet hetzelfde als een boek maar met Hormann ben ik wel een beetje klaar.

Beste Gerhard: Goed van je dat je ging aflossen terwijl niemand anders dat in die tijd deed en bedankt voor een handvol goede tips. Je boodschap van de laatste tijd komt nogal azijnpisserig over. Misschien is het een idee om een ander baantje op te pakken? Dat zou wellicht wat relativerend kunnen werken, persoonlijk contact met mensen etc.

Zo, dat beetje stoom heb ik ook weer afgeblazen.

3 opmerkingen:

 1. Hear hear!

  Helemaal mee eens. Straks gaat 'ie nog laten zien dat ze van 2000 euro in de maand rond kunnen komen. Ja dat is niet zo heel lastig met een afgelost huis...Ach z'n boeken verkopen wel maar ik koop ze ook niet. Weinig bijzondere inzichten en veel gegeneraliseer naar onze generaties inderdaad. En bijna 3700kwh aan stroom verbruiken samen is ook niet zo zuinig..;)

  Ik zou het natuurlijk ook gewoon niet kunnen lezen. Een stuk beter idee.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! En het enige boek dat ik wel van hem las had ik geleend!

   Verwijderen
 2. Van € 2000 rondkomen is sowieso niet zo heel moeilijk, ook niet als je nog huur of hypotheek moet betalen, kom nou zeg! Ik wou dat ik het had, elke maand!

  BeantwoordenVerwijderen