woensdag 7 november 2018

Een frisse wind waait door mijn leven

Mijn wekkerradio staat op de zender die ik het scherpst kan ontvangen. Dat is (helaas) 100% NL.
De meeste Nederlandse muziek is niet mijn smaak maar soms pak ik een half liedje mee dat blijft hangen.
Zo ook eergisteren, een aanstekelijk refreintje met een zinnetje dat op mij van toepassing leek.
Later via youtube gevonden en...inderdaad.


Het geeft mooi weer hoe je na een beëindigde relatie je weg en jezelf weer probeert te vinden.
Misschien ook leuk voor mijn collega blogger van Geld is Tijd die ook een echtscheiding meemaakt.

Mijn trouwring ligt ook nog ergens. Ik zit erover te denken de inscriptie te laten verwijderen (als dat kan: titanium is hard!). Vervolgens zal de ring iets ruimer zijn. Nou, past ie misschien mooi om mijn middelvinger, symbolisch ook wel weer grappig.


Scharrel en winter


Met mijn scharrel heb ik het "uitgemaakt" en dat was ook weer een ervaring op zich. Het is allemaal prima zo. Ik sta nu een stuk opener ik de wereld volgens mij en we zien het allemaal wel.

Waar ik wel een tikkeltje tegenop zie zijn de donkere dagen die komen gaan, en dat bedoel ik dan letterlijk. Op 21 december hebben we het minste daglicht, daarna gaan de dagen weer lengen. Alhoewel qua temperaturen het nu weer even niet winters of zelf maar herfstachtig aanvoelt. Een optimist zou kunnen zeggen: over 5 weken worden de dagen weer langer. Een pessimist zou zeggen: de komende 10 weken zijn de donkerste van het jaar. Beiden hebben ze feitelijk gelijk uiteraard :-)


Werk en inkomen


Ik ga (nog) met plezier naar mijn werk maar het lijstje met redenen om te vertrekken groeit wel gestaag. Niet dat ik een dergelijk lijstje al gemaakt heb, eigenlijk best een goed idee. Iets voor straks.
Ik zorg ervoor niet gestrest te raken en overzie het allemaal nog prima. Concrete stappen in de zoektocht naar een andere werkgever zijn genomen. Hopelijk krijg ik voor de jaarwisseling daar meer nieuws over.

Qua extra aflossen overweeg ik om het gaspedaal niet steeds dieper in te trappen maar op dezelfde snelheid te houden. Ik houd nu een paar maanden op rij steeds te weinig over en mijn spaarrekening krimpt daardoor, een tikkeltje. Ik overweeg om het extra aflosbedrag voorlopig te laten staan op €900 (nog steeds een lekker bedrag!) en extra's die overblijven naar de spaarrekening door te sluizen.


Sparen en spaardoelen


Behalve aflosdoelen had ik ook het spaardoel om op 1 januari 2019 €10.000 aan spaargeld te hebben. Als ik zo doorga haal ik dat nooit dus ik stel de doelen even wat bij. Onverwachte uitgaven moeten immers wel opgevangen kunnen worden, ik denk dan bijvoorbeeld aan:

 • vervanging wasmachine (16 jaar oud)
 • vervanging stofzuiger (20 jaar oud) - het is tevens de enige stofzuiger die ik ooit kocht!
 • vervanging dakgoten (ca. 60 jaar oud)


Ook houd ik in het achterhoofd een potentiële verhuizing mocht ik ontslag nemen en aan mijn droombaan mogen beginnen. Dit zou uiteraard ook kosten met zich meebrengen maar vanuit de CAO-VO zijn hier volgens mij 2 verschillende potten met geld waar je aanspraak op mag doen wanneer je binnen 2 jaar na aanstelling (of VASTE aanstelling?) een X aantal kilometers dichterbij je werk verhuist. Ook iets om alvast even uit te zoeken.

Overigens is de beoogde nieuwe werklocatie niet zeer veel verder weg dus 1 a 1½ jaar de tijd om vanuit het huidige hoofdkwartier te reizen is geen probleem. Ook werkt één van mijn beste vrienden op steenworp afstand dus carpoolen is ook een optie.

Eerlijk gezegd: het verhuizen overweeg ik ook om nog meer "een nieuwe start te maken".

Nou, tijd voor de lunch!

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de inspiratie! Een kat van m'n ex is aan de diarree, dus van een frisse wind is nog geen sprake😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stukje over de ring om je middelvinger, humor! Sorry, loop wat achter met lezen. Misschien een idee om een potje met fuck-you-money te maken, dan kan je je werk opzeggen wanneer het jou goed lijkt. Ipv aflossen bedoel ik. Groet Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) thanks, leuk dat je mijn blog leest!
   Als de spaarrente hoger was dan de (netto) hypotheekrente zou ik dat zeker doen. Als ik nu alleen maar zou sparen dan blijf ik onnodig veel rente betalen (en kan ik dus minder sparen).
   Als ik, voordat de hypotheek afgelost is, bedenk dat ik op termijn spaargeld nodig heb stop ik met aflossen en spaar ik zo in een jaartje vlot een lekkere som bij elkaar. groetjes, Mark

   Verwijderen